“Narkomuulad” võtab vaatluse alla eestlased, kes kiire rikastumise eesmärgil ning seiklushimust veavad narkootikume Euroopasse. Film näitab, kuidas ühe inimese otsused mõjutavad traagiliselt teda ümbritsevate inimeste elukäike. “Tänases Eestis peame paratamatult tunnistama, et narkomuulandus läheb ajaga ainult populaarsemaks. Mis muidugi seletab fakti, et Lõuna-Ameerikas istub hetkel kinni 29 Eesti kodanikku,” kirjutatakse filmiprojekti sisututvustuses.


Filmi stsenaristi Janar Filippovi sõnul laekub aeg-ajalt teateid järjekordsete Eestist pärit narkomuulade tabamisest kaugetel maadel. Seega tuleb probleemile jätkuvalt tähelepanu juhtida. Ehk päästab film mõne noore elu?


“Narkomuulad”, mille režissöörid on Urbanik ja Eeva Kaun, on üks 32st arendus- ja tootmistoetust taotlevast dokumentaalfilmist. Ürgkultuuriliste teemade – näiteks laulupidu, eestluse juured, Viru hotell, Eesti Reklaamfilm – ning nii lahkunud kui ka elavate kultuuriheeroste portreede kõrval (Lennart Meri, ­Kristjan ­Palusalu, Ellen Niit, Ines Aru, Kalju Suur, Evald Okas, Enn Vetemaa jpt) palutakse toetust ka Eesti elu aktuaalsematest probleemidest rääkimiseks. Eesti Filmi Sihtasutus teeb rahastamisotsused teatavaks 22. veebruaril.