Rate.ee on sotsiaalvõrgustik, kuhu alaealised noored saavad ülesriputada väljakutsuvates poosides pilte. Piltide ülesriputamiseks ja hindamiseks pakub EMT tasulist SMS-teenust (10 krooni).
Rate.ee teenused on tasulised. Teenuste kasutamiseks on rate.ee-l oma raha - sol. Solide kurss krooni suhtes on erinev sõltuvalt ostmisviisist (internetipank, sms, kõnetelefon). Rate.ee-s raha eest pakutavad teenused on valdavalt mõttetud ja ebapedagoogilised (pilt lisatakse eelisjärjekorras, teistest kiiremini; kustutakse soovimatu hinne jne.). Tähelepanuväärne on, et täiskasvanutele mõeldud sotsiaalvõrgustikes (Facebook ja Orkut) enamjagu sarnaseid tasulisi teenuseid puudub.

Lastekaitseliidu juhataja Alar Tamm, ütles Eesti Ekspressile, et liit taunib tasuliste eriteenuste kasutamist, kui nende otstarvet ei ole piisavalt selgitatud.
EMT suhtekorraldaja Kaja Sepp aga sõnas Eesti Ekspressile, et sotsiaalvõrgustikul rate.ee ei ole praegusel kujul midagi viga.

Rate.ee müügitulu oli 2009.aastal 10,4 miljonit krooni ja kasum 2,7 miljonit krooni. Firma maksis omanikele ca. 5 miljonit krooni dividende.