Narkopolitsei agendid peavad kinni Amsterdami lennukile suunduva Eesti kodaniku Dmitri ­Vakulini (33). Tema reisikohver otsitakse läbi ja ­leitakse hulgaliselt eri kuju ja suurusega kokaiinipakke, mis keeratud musta kopeerpaberisse. Osa uimastist on immutatud riietesse. Kokku saab narkopolitseinike saagiks röögatu kogus, 7616 grammi kokaiini. Nii suure kokaiinikogusega polegi Eestist pärit kullerid varem välismaal vahele kukkunud.

Tegu on vägeva operatsiooniga, osaleb ka kohaliku prokuratuuri esindaja. Operatsioon pole korraldatud mõistagi ühe reaalsustaju kaotanud õnnetu tallinlase tabamiseks. See kestab juba nädalapäevad. Alles 27. augustil juubeldasid Peruu võimud, et lennujaamas arreteeriti kolm "brigaadi" - Colombia, Venezuela ja Suurbritannia kodanikud -, kellelt konfiskeeriti kokku üle 17 kilo kokaiini. Ja nii peaaegu iga päev, kümnete kilode kaupa, mille ekvivalendiks on kümned vangla-aastad.

Uimasteid veavad nii noored kui vanad

Kui veel aasta tagasi tundus, et noorte eestimaalaste tung välismaale narko-orjatööle on vähenemas, siis täna võib nukralt tõdeda: lollus ega ahnus pole kuhugi kadunud.

Põhja prefektuuri endine liikluspolitseinik Dmitri Vakulin töötas politseis kümme aastat, viimati Ida-Harju osakonnas.

Novembris 2006 kõrvaldati Vakulin töölt - ta jäi vahele altkäemaksu võtmisega. Võttes kahe kiiruseületaja käest kokku 1500 krooni altkäemaksu, ruineeris mees oma karjääri ja sattus juhuse meelevalda. Oli see tööpuudus ja võlad või miski muu, mis noore mehe narkovedajaks sundis, ei ole täna võimalik öelda.

Loe artiklit edasi Eesti Ekspressi paberlehest