Riigikogu aseesimeesteks said Kristiina Ojuland (Reformierakond) ja Jüri Ratas (Keskerakond).

Ene Ergma (IRL) poolt hääletas 91 Riigikogu liiget. Kokku osales valimistel 101st 98 Riigikogu liiget. Ergma vastu oli 6 Riigikogu liiget, 1 sedel oli kehtetu. Ergma oli riigikogu esimees ka 2003-2006.

Kohalolekust ei andnud teada Europarlamendi saadikud Siiri Oviir, Katrin Saks ja Andres Tarand. Oviir tegi avalduse, kus ütles, et valimiskomisjoni esimees sunnib Riigikogu valimistel osalenud eurosaadikuid seaduse rikkumisele, kui nõuab neilt vaatamata valimiskomisjonile esitatud mandaadist loobumise avaldusele ametivande andmist. Nii Eesti kui Euroopa Liidu õigusnormide kohaselt ei ole isikul võimalik üheaegselt kuuluda mõlemasse parlamenti. Oviir viibis saalis, aga ametivannet ei andnud.

President Toomas Hendrik Ilves teatas täna, et kutsub teisipäeval kell 11 Kadriorgu Riigikogu valimistel enim hääli saanud Reformierakonna esimehe Andrus Ansipi, et määrata ta peaministri kandidaadiks ja teha talle ettepanek uue valitsuse moodustamiseks.

***

Täna allkirjastati ka Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonileping, mille lubaduste täitmine nõuab nelja aasta jooksul 47 miljardit krooni. Allkirjad andsid erakondade liidrid Andrus Ansip, Mart Laar ja Ivari Padar.

***

Riigikogu juhatus registreeris täna järgmised Riigikogu fraktsioonid:

Eesti Keskerakonna fraktsiooni: esimees Vilja Savisaar, aseesimehed Ain Seppik ja Toomas Varek; Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni: esimees Karel Rüütli, aseesimees Mai Treial; Erakonna Eestimaa Rohelised fraktsiooni: esimees Valdur Lahtvee, aseesimees Marek Strandberg; Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni: esimees Mart Laar, aseesimehed Andres Herkel ja Urmas Reinsalu ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni: esimees Eiki Nestor ja aseesimees Indrek Saar.