Mõlemal telefonil on tavapärasest suurema ekraani all nn QWERTY-klaviatuur, millelt on puudu vaid mõned täpitähed. Seega saab teksti pöialdega sõrmistikul toksides sisestada märksa kiiremini kui tavatelefoni numbrisõrmistega.

Klaviatuuri eest saab endale punkti kirja Sony Ericsson ja Nokia peab tunnistama kaotust. Sony Ericssoni nupustik on piisavalt suur, et sellel poolpimesi telefoninumbrit valida. Aga kui tekstirežiimis vajutada nuppude vasakule või paremale servale, siis kirjutab telefon erineva tähe - näiteks vajutades numbrisõrmise "5" vasakule küljele, tekib ekraanile g-täht, aga paremale küljele vajutamisel h-täht. Kõlab kummaliselt? Jah, aga pärast mõneminutilist harjutamist sujub teksti toksimine ladusalt.

Nokia nupustikul on ainult üks oluline puudus - kõik sõrmised on ühesuurused ning telefoninumbrit on halb valida.

Nokia võtab viigipunkti võrku ühendumisel, sest erinevalt Sony Ericssoni nutifonist suudab Nokia e-kirju vahetada ja veebikülgi kuvada ka traadita interneti ehk vihvi-levialades. Mobiilne andmeside on teadagi kallis - kui oled vähegi tõsisem meilivahetaja ja mobiilne surfaja, siis kulub selleks mõnisada krooni kuus. Välismaal on veelgi hullem, sest sageli ületab megabaidise liikluse hind saja krooni piiri. Raja taga pole mingi probleem päevaga kulutada sidele mitusada krooni.

Vihvi kaotab selle kulu. Isegi kui kasutada tasulisi vihvi-levialasid meilide allalaadimiseks ja mobiilseks tööks, on kokkuhoid mitmekordne. Ja tasuta levialades ei tule mobiilse andmeside eest midagi maksta.

Mõõtmete poolest läheb punkt taas Sony Ericssonile - see on konkurendist tunduvalt väiksem ja kergem ning istub mugavamalt peos. Nokia on telefonina kasutamiseks liiga lai.

Nokia teenib viigipunkti aku tööaja eest. Kasutasin nutifoni üsna rajult ning aku pidas kolm ööpäeva järjest vastu! Sony Ericsson veab kuidagiviisi päeva ja heal juhul kaks õhtusse, aga rohkem küll mitte.

Mõlema aparaadi häälestamine ja kasutamine sujub üsna vaistlikult, sest kasutajaliides on mõlemal suurepärane. Ainsana tekitas probleeme Sony Ericssonil Opera Mini veebibrauseri käima saamine. Nokial lihtsustab aparaadi kasutamist tublisti hiiglaslik ekraan ning selle all asuv hiirekursorit liigutav juhtkang ning Sony Ericssoniga aitab mugavalt hakkama saada puutetundlik ekraan ja kerimisnupp telefoni küljel. Seega jääb ka siin seis enam-vähem viiki.

Kumba aparaati osta? Lihtne: Nokia E61 sobib pigem sellisele inimesele, kel on vaja palju e-kirju alla laadida ja rohkelt veebis surfata, ning Sony Ericsson väiksema infovajadusega inimesele, kes kirjutab üsna palju lühisõnumeid ja meile.