Probleem lahenes suhteliselt kiirelt - 20 minutiga. Ja ei olnudki kuskilt vaja osta võltskütust või minna mõne teise lennuki kütusepaagi kallale, nagu lõõpisid mõned väljalennu hilinemisest ärritunud reisijad.

*Reisijate hulgas viibisid Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg, riigikogulased Igor Gräzin, Marek Strandberg, Jüri Tamm jpt.

Estonian Air'i pressiesindaja Ilona Eskillinen ütles ametlikus kommentaaris Ekspressile, et lend hilines hoopis seoses piirangutega Euroopa õhuruumis, mis tulenes tihedast lennuliiklusest.

Roheliste riigikogusaadik Marek Starndberg lubas Estonian Airi kummalise majandamispraktika kohta esitada järelpärimise majandusminister Juhan Partsile.

Hiljuti(17.september 2010) sai riik Estonian Airi 90% aktsiate omanikuks. Endisele suuromanikule SASile kuulub 10% aktsiatest.

Estonian Air'i selgitavad kommentaarid

Taustaks kütusemüügi lepingust:
Kütuseostu lepinguid sõlmib lennufirma SAS kõigi SAS grupi liikmete jaoks ühiselt, see puudutab kuni tänaseni ka lennufirmat Estonian Air. Tulenevalt sellest on kütusehinnad Estonian Airile tunduvalt odavamad, kui individuaalselt lepinguid sõlmides.

Alates 1. oktoobrist hakkasid kehtima uued kütuselepingud. Brüsseli lennujaamas aga kütusemüüja vahetus, mis tähendab seda, et vana tarnijaga oli leping lõppenud ja uue tarnijaga ei olnud leping veel jõus. Olukord lahendati kiirelt ja edaspidi ei tohiks kütusemüüjatega sellist arusaamatust tekkida.

Taustaks väljalennu hilinemise põhjusest:
Kuna tankimismasin ei tulnud õigel ajal lennuki juurde, palus kapten luba väljalennuks 15 minutit esialgsest plaanist hiljem. Esialgu antigi Eurocontrol’i poolt slot (väljalennu ajast hilisem aeg )1 tund ja 28 minutit. Mõne aja pärast anti korrigeeritud slot üks tund ja 10 minutit. Tulenevalt nii pikast slot’ist ei alustatud ka reisijate pardale minekuga.
Lõpuks anti Eurocontrol’i väljalennu slot 10 minutit, mille järel algasid koheselt ka ettevalmistused väljalennuks. Tulemuseks oligi ligi 20 minutit hilisem väljalend Brüsseli lennujaamast. Slot’id sõltuvad lennuliikluse tihedusest.