Samuti protestikandidaadi nime vääriv rahvuslane Martin Helme osutus edukamaks kui Eesti ühe suurima liikmeskonnaga (u. 10 000) partei Rahvaliit.  Maadevahetuse skandaalist räsitud ja usaldusväärsust kaotanud Rahvaliit kogus vaid 2,23% (8 866) valijate häältest Helme 9824 vastu. Sellist tulemuse valguses on arusaamatu, mille alusel lootis RL-i esinumber Anto Liivat veel eile õhtulgi oma parteile mandaati.

2. Pronkssõduri võib maha matta

Politoloog Rein Toomla lausus eilses ETV valimisstuudios, et kui Öise Vahtkonna aktivist Dmitri Klenski peaks saama 3-4% häältest, võib pronkssõduri ükskord ometi maha matta. Klenski ei jõudnud aga isegi selle tasemeni, vaid kogus ainult 1,8% ehk 7152 häält. Seega "Titaanide heitluses" Klenski ja Helme vahel jäi samuti peale viimane.

3. Tartut kui reformikate kantsi ähvardab kaotus Keskerakonnale?

Eelmistel europarlamendi valimistel kogu Reformierakond Tartus 16 protsenti häältest Keskerakonna 10 protsendi vastu. Seekord olid suurparteid väga tasavägised - reformikate toetus oli 17,8 protsenti, keskerakondlaste oma aga 17 protsenti.

4. Õiguse toetajaid võiks vaadelda ohutust kaugusest

BNSi peatoimetaja Anvar Samost kirjutas öösel Twitteris: "Neid ligi 300 inimest, kes Märt Õiguse poolt hääle andsid, tahaks kuskilt ohutust kaugusest, kuid siiski hoolega vaadata."

Üksikkandidaat Märt Õigus, kes seati europarlamendivalimistele üles Eesti Vuntsikandjate partei poolt, kogus 293 häält. Seda on 27 võrra rohkem kui kõige ebaedukamal kandidaadil Taira Aasal. Ei tea, kas inimesed said aru, et teatud viina reklaami etteotsa rakendatud Õigust ei saa kandidaadina tõsiselt võtta? Aga mida siis arvata proua Aasa tõsiseltvõetavusest?

5. Rohelised ei saa kuidagi vankrit vedama

Rohelised, kelle maine peaks olema puhas kui prillikivi, sai ainult veidi rohkem hääli kui Rahvaliit. Rohelised pole parlemendis toetanud ei valitsust ega opositsiooni, nad on pildist kõrval. Marek Strandberg on tugev liider ja pidevalt meedias esil, kuid sellest näib jäävat väheks.

6. Keskerakonna põrumine e-valimistel

Kes valib Keskerakonda? Igatahes ei ole need inimesed, kes otsustasid hääle anda interneti teel. Hoolimata sellest, et Keskerakond kulutas tohutult auru e-valimiste propageerimisele, said nad paremuselt vaid neljanda tulemuse. Elektroonilisel teel hääletanute eelistused olid järgmised: Indrek Tarand 18 905; Reformierakond 11 759; IRL 10 113; Keskerakond 6388; SotsDem 6087.

7. Parem üks hääl kui mitte midagi

Järgmised erakonnad ja üksikkandidaadid said Hiiumaal täpselt ühe hääle: Vene Erakond Eestis; Taira Aasa; Dmitri Klenski; Juri Žuravljov.

8. Üks hääl läks Tarandile maksma 39 senti

Üksikkandidaat Indrek Tarand on öelnud, et tema valimiskampaania läks maksma umbes 40 000 krooni. Tarand kogus aga 102 509 häält. Lihtne arvutus näitab, et üks hääl läks Tarandile maksma umbes 39 senti. Võrdluseks: 2004. aastal europarlamendi valimistel põrunud Res Publicale läks toona üks hääl maksma umbes 498 krooni.

9. Ojuland läheb europarlamenti ja vanad sõbrad saavad jälle kokku?

Delfi teatel pääseb Kirstiina Ojulandi asemikuna riigikokku praegune Paldiski sadamate juhatuse esimees ja politseiameti endine peadirektor Robert Antropov, kelle pinginaabriks võib saada Peep Aru. Mäletatavasti jõi Aru 2003. aastal end koos erakonnakaaslase Toomas Teiniga Tallinnas Cafe VS baaris purju ja sõimasid neid ohjeldada püüdnud politseinikke värdjateks, ise samal ajal toonase politseiameti peadirektori Robert Antropovi nime skandeerides.

10. Millised kampaaniameistrid saavad Savisaarelt nahutada?

Räägitakse, et Keskerakonnal jäi kolmandast kohast europarlamendis puudu 46 häält. Vaatame, kus Keskerakonna toetus langes. Need kohad olid Hiiumaa (-1,8%), Raplamaa (-1,7%), Saaremaa (-2%), Pärnumaa (-0,6%), Järvamaa (-1,5%).