“Lapsena, kui kunstiringis käisin, oli minu tugevuseks samuti värvitaju. Kuigi mulle endale meeldis rohkem joonistus või akvarell, siis auhindu sain alati ainult värvide või mosaiikide eest.”

Esimese kaamera kinkis abikaasa talle umbes 13 aastat tagasi ja see oli Canon. Hiljuti vahetas presidendiproua siiski marki ja nüüd on tema käsutuses professionaalidele mõeldud kaamera Nikon D300s. “Ta kohe on nagu mulle kätte loodud ja temaga on mul õnnestunud kõige rohkem jäädvustada elik isegi vangistada seda ilu, mida silmaga hooman,” põhjendab presidendiproua.

Suuri eesmärke fotograafia vallas, tunnistab Evelin, tal siiski pole, aga loominguline eneseteostus on oluline: “Nii hea, kui kuskil kuklas tunned, et oled hea pildi teinud. Ülearu tihti seda ei juhtu, sestap peaks õppima paremini oma kaamera võimalusi kasutama.”

Soomaal käis presidendiproua viimastel nädalavahetustel ning need pildid avaldab esimest korda Ekspress. “Siinsetest piltidest on minu lemmikud valge kaasik ja puuriit, need on mu meelest hästi minulikud pildid.”