Ihalemb Martõnova (etnograaf):



Finants- ehk börsikrahh on eesti rahvamütoloogias, eriti rahandusministeeriumi majanduskasvu prognoosides esinev üleloomulik olend, kes sarnaneb lohega või draakoniga. Finantskrahhi kujutatakse tavaliselt hiiglasliku pahatahtliku olendina, kes püüab kõiki majandusnäitajaid enda teel langustrendile meelitada. Krahh ajab suust välja tuld ja suitsu ning nagu muinasjuttudes tavaks, päästab majanduse selle eest mõni nutikas noor teller USA investeerimispangast Lehman Brothers.


Finantskrahhil on kohutav jõud. Juba muinasajal uskusid meie esivanemad, et kui ta korra otsa vaatab, muutub inimene kiviks. Kui vaatab otsa kõõrdis silmadega, muutub inimene moondekivimiks.


Pangandusguru Andrus Kivirähki eneseabiraamatu “Mees, kes teadis ussisõnu” kohaselt on  Finantskrahh igavene ja hävimatu, samas aga vähese likviidsuse tõttu ka täiesti tegevusvõimetu.


Web Pain (politoloog):



Olen väljavaadete suhtes pessimistlik. Hitleri ajal hävitasid natsid finantskrahhide abil massiliselt juute. Nii et hakake parem kohe heaga endale metsadesse punkreid ehitama ja ostke konserve kokku.


Viktor 3gorin (bioloog):



Teadus on leiutanud mitmeid vahendeid Finantskrahhi agressiivse tegevuse vältimiseks – Domestos, Ride… Need võitlevad temaga aias, peenramaal ja isegi tualetis. Samas hävitavad nad koos krahhiga tuhandeid ja isegi miljoneid temaga võrreldes peaaegu olematu süüga putukaid ja baktereid, nii et mina isiklikult nii hirmsaid vahendeid ei soovitaks.


Pille Surev (sensitiiv):



Peaasi on leida kanal planeedi energeetilise väljaga. Kui inimene selle leiab, garanteerib riik talle kõik hoiused, sõltumata suurusest. Ainult 25kroonilisi ei garanteeri mingi jõud, sest nende peal on antikristus Tammsaare pilt. Need võite rahuliku südamega juba täna õhtul ahju ajada.


Mad-Max Kaur (ornitoloog):



Pangad tuleb päästa, sest nad on ju nii nunnud. Oleme kogunud juba üle kahe tuhande vabatahtliku, kes hakkavad krahhi poolt rahaasutustele tehtud kahjustusi sooja vee ja seebiga maha pesema. Tulge meile appi!


Tänaseks on  päästetööd ­Eesti finantsreostuse kriisipiirkonnas juba täies hoos. Oleme leidnud elusana kaheksa väikest panka ning kuus alajah­tunud panka, kes toimetati Singapuri majandusparadiisi territooriu­mile sooja ruumi toibumisele. ­Eestisse on saabunud Rahvusvahelise Pankade Heaolu Fondi (International Fund for Banks Wellfare) ­eksperdid, kes õpetasid meile pangaperso­nalide hooldamist ja söötmist. Leidsime ja põletasime maha ka ligi 30 surnud panka.


Kahjuks ei ­õnnestunud meil kokkuvarisemisest päästa Eesti üht suurimat ja ilusamat – Pakri panka.


Riho-Bravo Brumanis (matemaatik):



Krahhi põhiliseks tagajärjeks on see, et Eesti finantssektor muutub massi ja kiirguse koostoime ning interferentsi tõttu finantsvektoriks. Sektor – see on tasandil kõverjoonega piiratud kujundi osa, mille eraldavad kaks kujundi sisepunktist lähtuvat kiirt. Vektor aga ongi põhimõtteliselt lihtsalt üks kiir.


Olemuslik vahe seisneb selles, et sektor on kahe- , vektor ühemõõtmeline. Praegu käibivad meil kroonid ja sendid, varsti ainult sendid.