LOORE MARTMA, muusik ja näitleja

Oma järeltulevatele põlvedele ei päranda me edasi mitte ainult seda maailma, sellisena nagu see meist siis maha jääb, vaid ka suhtumisi ning väärtushinnanguid. Seepärast loodan, et oleme ümber hindamas oma väärtushinnanguid karusloomapidamise suhtes.

MADIS NESTOR, plaadipoe BIIT omanik

Ühe inimese moeröögatuse rahuldamiseks tuleb tappa 40 Kostjat.

KALLERVO KARU, muusik

Ka loomadel on hing.

KALLE KURG, kirjanik, tõlkija

Rõõm elust: endastmõistetav, imeline. Ta ilmub sinna, kus on hea. Ja kaob, kui nii ei ole. Kas rõõm elu üle püsib või jääb keegi sellest ilma, sõltub nii kirjutamata kui ka kirjutatud seadustest. Sinust ja minust. Sellest, kes me tegelikult oleme ja milline on meie konkreetne poliitiline tahe.

JIM ASHILEVI, kirjanik ja lavastaja

Sa ei sure karusnahata külma kätte!

JAAN KAPLINSKI, kirjanik

Ükski elusolevus, olgu inimene, kass või rebane, ei tohiks meile olla ainult tooraine, keda peetakse kitsas puuris. Ei taha häbeneda, et olen inimene.

IVO UUKKIVI, näitleja

Kujutle, et oled puuris, kuhu vaevu ära mahud. Nüüd kujutle, et pead seal olema kogu oma elu. Nüüd kujutle, et oled seal selle pärast, et keegi tahab sinu nahast ja karvadest rikastumise nimel teha mingeid vidinaid. Kuidas tundub?

HASSO KRULL, poliitiline mõtleja

Iga karusnahkne asi oli kunagi elus loom. Tema veetis oma lühikese elu põrgus – inimese tehtud puuris. Ometi on inimesel ka ilma karusnahata soe. Miks siis loomi niimoodi kannatama panna? Mida tähendab kasu? Mis on õnn?

ARDO KIVI, muusik
Kasse või koeri karusnahana me ei kasuta. Miks on rebaste või naaritsate puurielu karusloomafarmides rohkem õigustatud?