Võib ette kujutada, et sellise kobaka kõrva äärde tõstmine on tobe, aga seda ei pea üldse tegema. Võib rääkida hands-free, sest Galaxy on varustatud võimsa mikriga. Ja kui ei ole tahtmist kõrvalisi isikuid kõnega häirida, siis võib tahvli ühendada kõrvaklappidega. Aadressiraamatusse on võimalik miksida kokku nii töö- ja kodukontaktid(GMail). Samuti Facebooki sõbrad ja Twitteri jälgijad. Pildistamine ja filmimine on Galaxy Tabiga väga mugav. Suur aparaat seisab kindlalt käte vahel ja ei värise. Pildid ja videolõigud saab kerge vaevaga üles laadida Picasawebi või YouTube`i.

Esipaneel(vaata ka pilti):
App monitor - kuna Android süsteemis on programmist võimalik lahkuda kahel moel erinevalt iOSist, siis võivad Androidi rakendused ununeda tööle. App monitor näitabki töös olevate rakenduste arvu ja võimaldab neid ükshaaval sulgeda. Teine rakendus ATK(advanced task killer) võimaldab korraga kõik käimasolevad rakendused sulgeda.

Data counter on rakendus andmemahtude jälgimiseks. Kuna Eestis maksustatakse internetiühenduse kiirust ja baite eraldi ei maksustata, siis on rakenduse kasutamisel sügavam mõte vaid välismaal viibides, kus tuleb megabaitide eest üpris kallist hinda maksta.

Aku-meeter näitab patarei täituvust protsentides. Süsteemi seadetest on ka võimalik sama asja vaadata, kuid see nõuab palju klikke ja on seega üsna tülikas. Akut on vaja jälgida, et planeerida tahvli laadimist. Dokumentatsiooni järgi peab täis laetud aku vastu pidama 7 tundi videode vaatamist. Nii see võib olla küll.

Ilmaandmed ja välistemperatuur võiksid ka minu arvates arvuti esipaneelil olla. Tasuta programmijuppe pakuvad Android seadmetele kõik suuremad ilmainfo edastajad, kaasaarvatud Vene Gismeteo.

Kalendri vidinast(widgetist) näeb tähtsat eesseisvat kohtumist ja gTasks vidin näitab viit viimast ülesannet,
Voice recorderit(helisalvesti) võib samuti vaja minna.
LinkPush on vägev rakendus, mis võimaldab paari klikiga mobiilseadmes avada sama veebilehe, mis lahti suuremas arvutis.
Esipaneelil peaks olema veel otseteed e-posti lugemiseks, brauseri avamiseks ja pääs kaardirakenduse juurde.

Teine paneel:
Tweetdeck on kobe rakendus Twitteri ja Facebookiga suhtlemiseks.
YouTube videode vaatamiseks.

Messengeride ikoonid. Mina kasutan kolme messengeri (MSNTalk, Skype, Google Talk) Messengerid istuvad Androidi süsteemis ilusti valves, mitte nagu iPadi puhul, et samal ajal ei ole võimalik midagi muud teha.

Fotogalerii süngib pildid Picasawebi kontoga, kui see on olemas.
MyTracks on vajalik erinevate väliettevõtmiste(tervisejooks, jalgrattamatk jne.) jälgimiseks. Rakendus joonistab trajektoori kaardile ja arvutab välja ka teekonna läbimise kiiruse. Paraku võib siin vigu ette tulla, kui seade ei saa mingil põhjusel GPSi signaali vahepeal kätte.

Places - Söögikohad, poed, kinod, bensiinijaamad ja muud kohad sinu ümber.

Goggles peaks analüüsima pilti ja tundma kujutise pildilt ära- inimeste nägude ja ehitiste puhul see rakendus veel hästi ei tööta. Tegin Tallinna kesklinnas kümmekond pilti ja positiivse vastuse sain vaid Kaarli kiriku ja Sõpruse kino puhul. Kangro skulptuuri Korstnapühkija kohta arvas rakendus, et see võiks olla näiteks pargitud motoroller.

Barcode - triipkoodide lugeja - töötas 100 protsendilise täpsusega.

Aldiko - rakendus tasuta raamatute(vanad kopiraidi keelu kaotanud raamatud) lugemiseks. Lugemiseks on vaba kogu klassika alustades William Shakespeare`i ja lõpetades Jack Londoniga.

Kolmas paneel - uudised:
GoogleF ja Bloomberg - finantsuudised
USA Today ja BBC - välisuudised
CNET - tehnoloogiauudised

Neljas paneel (laste)mängud:
Angry Birds - minu vähem kui kolmeaastane tüdrukutirts jõudis neljandale tasemele üpris ruttu. Seejärel kaotas huvi.
Labürint - mäng, mis kasutab seadme kallutamisomadust.
xPiano - rakendus, millel on võimalik mängida erinevaid klahvpille (orel ja süntesaator kaasaarvatud). Kitarri rakendus - laps seda ikka aegajalt tinistas.
Male - ei jõudnudki proovida, kuigi mängin malet heal asjaarmastaja tasemel
Talking Tom - kass, kes ahvib hääli järgi. See rakendus võis minu tirtsu isegi kuni tunniks tooli külge naelutada.
Zebra Paint - laste värvimisraamat (mitmekümne lehega), mis meeldis tüdrukule väga.

Mis veel?
Ma olen seda meelt, et tõsisema töö tegemiseks (kontoriprogrammid) tahvelarvuti ei sobi, isegi komplekset Google`i otsingut on keeruline sooritada, kuid lihtsamad asjad töö- ja kodukontorist eemal olles saab korda ajada.

Kas ma ostaks Samsungi Tabi?
Jah, ma ostaks, kui ta hind jääks alla 10 tuhande krooni.
Võib-olla ma ostaks seadme isegi siis, kui ta maksaks 12 tuhat krooni.

Galaxy Tabid peaks Eestis poodidesse jõudma novembri keskel.