50aastane inglise muusik Gary Numan tõusis avalikkuse teadvusse 70ndate lõpus esimese laiemat kõlapinda saavutanud elektroonilise post-punkbändi Tubeway Army liidrina. Numanist sai inglise indie-firma Beggars Banquet esimene staar ning olulisim müügiartikkel, süntpopi kuningaks tituleeritud muusiku esimesed hitid “Are Friends Electric?” ja “Cars” olid väga olulisteks suunanäitajateks elektroonilise muusika arengus.


Elektro-pioneer Numaniga on aastate jooksul koostööd teinud, teda oma inspirat­siooniallikaks ja eeskujuks nimetanud või töödelnud tema loomingut ridamisi artiste kõikvõimalikest žanritest, nagu näiteks Beck, Tricky, Queens of the Stone Age, ­Marilyn Manson, Foo Fighters, Fear Factory, Nine Inch Nails, Sugababes ja ­Smashing Pumpkins.


Numani kontsertkava koosneb parimast kogu tema karjääri jooksul avaldatud materjalist, millest esimene album ulatub 30 aasta taha (“Replicas” 1979). Festival Rabarocki korralduskomitee sõnul “võib olla kindel, et tegemist ei ole nostalgiakontserdiga – kes on näinud tema hiljutisi esinemisi, kinnitavad, et kontsertidel on rohkem energiat kui pooltel sellise vanusega bändidel kokku ning Numan on endiselt oma parimas avastavas elemendis, vallutamas tagasi oma positsioone, ning mis kõige tähtsam, taas kirjutamas oma tulevikku.”


Festival Rabarock toimub tänavu suvel Järvakandis viiendat korda ning kuupäevadel 12. ja 13. juuni.


Vaata ka: