Riia debateerib murul kõndimise üle

Reisiinfoportaal Standbynews heidab valgust kevadiselt aktuaalsele arutelule, mis leidmas aset Läti pealinnas – kas lubada inimestel jalutada parkides ka haljasaladel või mitte. Ametlikult on Riias rohule astumine alates 2003. aastast keelatud presidendilossi juures, Konvalda pargis, Vermanesi aias ja paljudes muudes paikades, kuid linnapea Aivars Aksenoksi hinnangul on sellised keelud liiga karmid. Märgitakse, et eriti harjumatud on need liberaalsest Lääne-Euroopast pärit turistidele, kes harjunud murul piknikku pidama. Riia Aedade ja Parkide valitsuse juht Agnis Kalnkazins on seevastu seisukohal, et reeglid on mõeldud täitmiseks ja mingid muutused pole vajalikud.

British Airways kärpis hindu

Maailma tuntumaid lennuliine British Airways on läinud Euroopa marsruutidel üle ühe suuna põhistele hindadele. Odavlennukompaniide poolne konkurents on surunud siiani täielikku pardateenindust pakkuva BA uued tariifid enneolematult madalale – kuni 10. maini broneeritavad eripakkumised algavad 25 naelast (565 kroonist), sisaldades kõiki maksusid. Mõned hinnanäited: London-Marseilles 29 naela (655 krooni), Riia-London 45 latti (1015 krooni), London-Reykjavík 55 naela (1243 krooni).

Rohelised tahavad lendamist piirata

Madalad hinnad on muutnud lendamise masside lõbuks ning Suurbritannia rohelised löövad häirekella. Et keskkonda saastavaid lennukeid taevast vähemaks saada, tuleks lennukikütus karmilt maksustada, leiavad nad. Ajalehe Manchester Evening News teatel on Roheline Partei eriti ärritunud tooride liidri David Cameroni peale, kes lendas Norra Teravmägedele võitlema globaalse soojenemisega ning pumpas oma reisiga ise atmosfääri orienteerivalt 20 tonni "kasvuhoonegaase".

Loo juures küsis Manchester Evening News oma lugejailt, oleks need valmis keskkonna nimel odavreisimisest loobuma. 39% vastas jaatavalt, 61% eitavalt.

Virgini stjuardess ei paanitsenud

Lennufirma Virgin Atlantic jõudis nädala algul järeldusele, et tõendid nende stjuardessi paanitsemise kohta tugeva turbulentsi ajal puuduvad. Lennufirma uuris ligi kaks kuud väiteid, mille kohaselt sattus 24. veebruaril London Gatwickist Las Vegasesse suundunud aluse stjuardess õhuaukude ajal hüsteeriasse ning hüüdis reisijaile kolmel korral, et lennuk on alla kukkumas.

Doonaul algab laevahooaeg

Ungari turismiamet teatab, et 1. maist saab Budapestist taas kiirlaevaga Viini. Laevareisid toimuvad kuni 29. oktoobrini ning väljumine leiab aset mõlemast linnast kell 9 hommikul. Budapesti saabutakse kell 14.30 ja Viini 15.20. Ühe suuna reis ilusal sinisel Doonaul maksab 79 eurot, edasi-tagasi pileti võib soetada 99 euro eest.

Numbrimaagia Vilniuses

Reval Hotels Lietuva tähistab 12. kuni 15. maini oma kolmandat sünnipäeva ja on toonud turule soodsa eripakkumise – ühene või kahene tuba on tolleks ajaks hotell Lietuvas saadaval kõigest 33 euro eest, kusjuures hommikusöök, tervisekeskuse kasutamine, parkimine ja käibemaks sisalduvad hinnas. Samas saab seda soodushinda broneerida ainult Reval Hotelsi tellimiskeskusest, kasutades salasõna "hotelli sünnipäev", ja eeldusel, et hotellis peatutakse minimaalselt... kolm ööd.

Japan Airlines esitleb surmavrakki

Jaapani lennuliin JAL on otsustanud oma töötajate moraali tugevdada ootamatu liigutusega – pannes avalikult välja 21 aasta eest Tokyo-Osaka lennul alla kukkunud Boeing 747 vraki koos samast lennukist pärit lõhkirebitud istmetega. JALi lend 123 lendas 12. augustil 1985 vastu mäge, sest tehnilise vea tõttu eraldus osa lennuki sabast ja alus kaotas juhitavuse. Maailma surmavaimas vaid üht lennukit puudutanud õnnetuses jäi ellu vaid neli inimest, hukkus 520. JAL loodab, et Haneda lennuvälja lähedal 24. aprillil avatav väljapanek juhib töötajate tähelepanu turvalisuse olulisusele.

Bookinghouse.net avanes

25. aprillil restoranis Vertigo avapidu pidanud online-reisibüroo bookinghouse.net plaanib esimese aastaga pääseda tegevusmahult viie suurima Eesti reisibüroo hulka. Oma veebilehe avas bookinghouse.net vaikselt juba 19. aprillil ning viie päevaga müüdi 20 lennupiletit. Ööpäevast kliendituge pakkuvasse bookinghouse.net’i on firma turundusspetsialisti Jane Ildi sõnul investeeritud üle 10 miljoni krooni.

Regina Baltica vahetab ametit

Varem Tallinna ja Stockholmi vahel ühendust pidanud MS Regina Baltica suundub 13. maist Riia-Stockholmi liinile. Kuna sel marsruudil sõidab juba mõnda aega ka MS Fantaasia, pakub Tallink maikuust kahe linna vahel igapäevast laevaühendust. Väärib märkimist, et laevafirma sissetöötamishinnad on väga soodsad – algusega Riiast on odavaimad kruiisid müügil 15 euroga inimese kohta.