Kvaliteetaeg perega jääb siiski puutumatuks
Genka mängukarjäär on olnud väga lühike, seega pole tal veel igapäevaseid ning väljakujunenud mängupartnereid. Praegu on ta kõige rohkem koos mänginud Heino Endeni poja Anthony Endeniga, kellega koos tehti mullu ära Green Card ning jäädigi seda rada edasi sõtkuma. „Ta on muidugi kümme korda parem kui mina! Tal on see eelis, et ta on ikkagi sündinud sportlane - mina olen sündinud loomeinimene," teatab Genka, kes mängib lisaks golfile vahelduva eduga ka korvpalli ja käib üldfüüsilise konditsiooni parandamiseks veidi poksimas. Kuna talle siiralt meeldivad kõik need kolm ala, lubab ta sel aastal olla eriti tubli ning leida aega nii poksi, golfi kui ka pallimängu jaoks.
Muide, pere kvaliteetaega Genka oma harrastuste peale ei kuluta. „Ma ei tee oma asju meie kõigi ühisest ajast. Kui teised on lasteaias ja tööl, siis libistan valge kinda kätte ning sõidan Jõelähtmele. See on mõnus, sest seal saavad kokku kõik toredad elemendid, mis toovad hea tunde! Seal on meri, mille läheduses viibimine toob alati positiivse tunde; seal kohtab nastikuid ja toredaid linde, kes mulle kui loodusesõbrale väga meeldivad, samuti leidub seal ajaloolisi kalmeid, ning muidugi on seal palju toredaid inimesi koos."
Isiklikus perspektiivis soovib Henry areneda golfis kunagi nii kaugele, et osaleda Eesti meistrivõistlustel ja saada kokkuvõttes parem tulemus kui DJ Andres Soo oma.

Esimene kord läheb ju kõigil hästi, sest siis pole võrdlusmomenti endaga ja alati on mängus ka beginners luck ehk algaja õnne faktor.

Vabakutselisel on vaba aega eriti vähe
Henry Kõrvits on juba teist aastat vabakutseline. „Pärast Raadio 2 peatoimetaja kohalt lahkumist võtsin paar kuud kontoritööst puhkust, mis on nüüd veninud päris pikaks," ütleb ta ise. Kuna tema tööks on lavalaudade tallamine, mis on pigem
öine tegevus, siis on ta aga praegu sellise eluvorminguga rahul.
„Aga see ei tähenda mingit poole päevani põõnamist ja veini kõrval luuletamist! Ärkan ikkagi hommikul vara, viin lapse lasteaeda, siis lähen trenni ja õigel ajal magama," loetleb Genka. Ta on hetkel seotud ka mitmete vahvate pikemaajaliste projektidega, mis talle endale väga korda lähevad ja südamelähedased on.
Näiteks andis ta oma näo tuleohtuskampaaniale, kui kuulis jahmatamapanevalt kurvast statistikast: iga päev põleb Eestis kolm kodu, ja selleks ei pea inimene üldse palju tegema, et see number väiksem oleks. „Kahjuks oleme sageli hoolimatud nii ümbritseva kui ka iseenda suhtes," ütleb ta ning lisab, et tänu sellele, et tuleohutus on üks „Teeme Ära!" kampaania põhirõhkusid sellel aastal, on ühest projektist arenenud välja mitu järgmist. Nii et tulemas on veel mitmeid põnevaid asju ja me peaksime Genkast mitmete projektide kaudu veel palju kuulma. Kõigest ta siiski rääkida ei tihka, kuid kinnitab, et tal on nii vali hääl, et küllap on kuulda, kui õige aeg käes.
„Keskendun põhiliselt nendele asjadele, mis on päriselt olulised: looduskaitse, tervis, haridus jne. Kokkuvõttes ei ole ju oluline, kas sa võidad maksudelt kuus 50 või 75 eurot, kui su tervis on vilets, pole puhast elukeskkonda ja peale muu oled loll ka veel!" sõnab ta. Äsja aga tegi ta muide koostööd Tartu Ülikooliga, mille raames valmis kolm klippi, mis räägivad kolmest Genka meelisalast: teoloogiast, keemiast ja bioloogiast. „Need kolm teemat on meie elus palju perspektiivikamad ja huvitavamad, kui oskame ette kujutada," kinnitab räppar.

Piisavalt vana, et teiste pilli järgi mitte tantsida
Genka sõnul on tal õnnestunud osavalt oma hobid ja töö siduda. Ta peab end piisavalt vanaks, et teha ainult neid asju, mis talle tõesti meeldivad. „Arvan, et reisida, lugeda, muusikat kuulata ja midagi koguda meeldib kõigile inimestele. Ma olen täiesti tavaline inimene ja seega teen ka neid kõiki asju," ütleb ta.
Näiteks kogub ta religioosseid esemeid, mille juures on oluline, et päritolu oleks õige. Kui on Buddha kuju, peab see olema pärit Sri Lanka kuulsast Buddha Hambatemplist, ja Guadalupe kuju tõi ta ise Mexico Guadalupe basiilikast, läänepoolkera katoliiklaste palverännakute põhisiht-kohast. Genka ei ole küll usklik selle sõna käibeloleva arusaama kohaselt, kuid leiab, et religioosne filosoofia aitab olla vaimsem ja seeläbi ka kreatiivsem.
Aga Genka kõige paremad sõbrad on tema perekond, kellega koos tehakse absoluutselt kõike. Sõna otseses mõttes: koristatakse, tehakse süüa, käiakse jalutamas, kinos, kontserdil, ujumas jne. Nagu iga teine tavaline perekond.



Henry Kõrvits, aka Genka

  • Lõpetas 1993. aastal Gustav Adolfi Gümnaasiumi ja 1999. aastal TTÜ Tallinna kolledži turunduse erialal.
  • Töötanud Saku Õlletehases kuus aastat Rocki tootejuhina, 2010-2012 juhtis Tallinnfilmi ja 2012-2013 asendas Heidy Purgat, täites Raadio2-e peatoimetaja kohustusi.
  • Vabakutseline, juhib plaadifirmat Legendaarne Records, mis on toonud Eesti hiphopi maailma selliseid artiste nagu Suur Papa, Beebilõust ja Metsakutsu.
  • Nahavähi preventsiooniga tegeleva MTÜ Forevo asutaja.
  • Kolmel aastal on tema muusikaalbum tunnistatud Eesti parimaks hiphop-albumiks ja lisaks on ta saanud veel rea auhindu mitmetelt muusikakonkurssidelt.