Euroopa turnee käigus Eestisse jõudva Gotan Projecti teeb muusikaliselt huvitavaks ja eriliseks osavalt tantsulisse ja dünaamilisse võtmesse pandud kirgliku argentiina tango mix moodsa jazzi, ambiendi, electrogroove’i, trip-hopi, house’i, techno ja paraja koguse dub’iga.

Pariisis tegutsev Gotan Project kogunes kolme prantsuse muusiku: Phillippe Cohen Solali, Eduardo Makaroffi ja Christoph H. Mulleri initsiatiivil. Tõelise edu saavutasid nad oma albumiga “La Revancha Del Tango” aastal 2001. Möödunud aasta 6. juuni Areenis kirjutab muusikakriitik Koit Raudsepp selle plaadi kohta nii: “Romantiline ja elektrooniline. Kaunis ja tehnoloogiline. Üdini kreatiivne ja juurteni sümpaatne plaat.”   

Üks suurimaid Gotan Projecti austajaid on  algusest peale olnud mitmekülgne Briti DJ Gilles Peterson, kes on bändi lugusid ka oma kogumikel miksinud. Tema suust pärineb hinnang: “Paljud projektid, mis püüavad erinevaid muusikastiile ühendada, ei tööta, aga Gotan Projecti sümbioos on abielu.”.

Gotan Projecti muusika armastajatest ja ekspluateerijatest võib mainida veel paljusid nimekaid DJ-sid ja produtsente: Jazzanova, Kruder & Dorfmeister, UFO, Rainer Trüby, Mr Scruff, Basement Jaxx.

Gotan Projecti esinemise korraldab Tallinnas BDG kontsertagentuur FBI.