Hans H. Luige sõnul paneb teda imestama, et siiamaani on suhteliselt segamatult saanud tegutseda kurjategijate teenusbürooo.

"On ju selge, et need inimesed, kes on ajakirjanduse andmeil suure osa aja kinni istunud, ei läinud nurjatusi tegema lihtsalt selleks, et veel kord kinni istuda. Kusagal peab leiduma üks küüniline tellija, kes arvab, et vägivallaga võib tänapäevalgi kõike saavutada," ütles Luik.

"Avaldan politseile kiitust, aga igaüks saab aru, et asi on lõplikult lahendatud siis, kui karistada saab kuriteo initsiaator, olgu ta siis poolpoliitik või poolärimees," lisas ta.

Eesti Ekspress kirjutas pärast Kalev Kure tapmist, et mõned nimetavad Assar Paulust kuritegeliku allilma uueks juhiks, teised peavad teda siiralt aumeheks ja heategijaks. Paulus mõisteti 1980. aastate alguses raske isikuvastase kuriteo paragrahvi alusel süüdi ja pandi neljaks aastaks vangi. Arakat on seostatud endise Linnuvabriku grupeeringu liikmete Daniel Mängi ja Rain Võsandi tapmisega.

2006. aasta 27. novembri öösel visati süütepudelid Luige ämma majja Maarjamäel ning tema nõuniku Tiit Maidre korterisse Lasnamäel, üks rünnak tehti Murastes (Harjumaa) ilmselt valele aadressile. Tiit Maidre sai süttinud vaipa kustutades kannatada ja viidi raskete põletushaavadega haiglasse, kaks Murastes kannatada saanud inimest haiglaravi ei vajanud.

 

Valik Ekspressi artikleid, kust kahtlusaluste nimed läbi jooksevad (täieneb jooksvalt):

 
7. septembril asub Harju Maakohus arutama Assar Pauluse... 7.09.2006
 maksenõuet ja pankrotiavaldust Urmas Matsalu suhtes. Paulusest on Ekspress kirjutanud kui Eesti allilma tapetud juhi Kalev Kure võimalikust järglasest ("Vastuoluline mees", 1.12.2005). Matsalu sai 2000. aastate algupoole kriminaalsüüdistuse Rapla viinavabriku juhina salapiiritusest salaviina tootmises ja maksude tasumata jätmises riigile. Märk sellest, et Eesti allilmas levivad tsiviliseeritud ettevõtlusele omased kombed.
 
Mihkel Kärmas: “Lumehelbeke”: “Ma pole Imre Arakase mõrvakatsega kuidagi seotud!” 23.11.2005
 Esimene kohtumine toimub 1. oktoobril Marbella hotelli hommikusöögilauas. Kohe, kui ruumi astun, tunnen ta ära politseipildilt – küll veidi kõhnema, ent eksimatult sama mehe.

Mihkel Kärmas: Operacion Gran Baltico* 6.02.2002
 Marbella politsei peakorter näib võidunud ning väsinud nagu maabussijaam. Inspektorid tipivad raporteid päevinäinud kirjutusmasinatel ja lauaarvutid on üle-eelmisest põlvkonnast.

 

Veidi vanem Ekspressi lugu:

EE: MAGNET - Mõrvatud ärimehe viimane usutlus

See jurist läks näost kaameks, kui ta õhtupoolikul kuulis, et Veike ongi maha lastud. Ärimees Veike suri mitmest kuulist tabatuna tehase Vasar peahoone ees. ...

Eesti Ekspress Online: A-Osa - Kodumaa

Mati Kuulmann on kindel, et Rene ja "ambaalide" kaklus Kihnus, poja autode süütamine ja jahi põleng on omavahel seotud. Ainult ta ei saa aru, miks tema jaht ... 

EE: TEMPO - Vajak: Ma pole Veike raha võtnud

 

SLÕhtulehe lugusid:

SL Õhtuleht > uudised > Miks rünnati ärimees Luige lähedasi? Kes ..

OHVRID: Suurärimehed Hans H. Luik ja Rein Kilk on mõlemad tellimuskuriteo ... riigikogulase, õigusbüroo Ius Dicere ühe omaniku Koit Pikaro sõnul muutub ...

SL Õhtuleht > uudised > Kõrvalõikajad said süüdimõistva otsuse

Leo Pulsti ja tema kaaskonna teod, mille politsei ja prokuratuur kohtu ette tõid, said alguse 1996. aasta septembris, kui Pulst, tema sõber Marek Tuvike ja ...

SL Õhtuleht > uudised > Marbella eestlane: “Meie elame siin vaikselt!”

Kodumaale tagasisaatmist ootavad endised linnuvabriklased Rünno Kristjuhan ja Jaak Tuuksam ja noorema põlvkonna kuulsus Margus Unt. ...