Joe Strummer laulab “I fought the law and law won”. Assar Paulus suutis samuti aastaid seadusega võidelda ja ka vahefinišites liidrina väljuda. Tänaseks päevaks tundub mehe võitlus olevat samamoodi lõppenud kui legendaarses Clashi laulus.

2. Yoko Kanno “Ballad Of Fallen Angels”

Igas kangelases on hea ja halb pool. Arukülas käies on Paulus kangelane, mujal selle täielik vastand. Kes on näinud ikoonilist Jaapani animesarja “Cowboy Bebop”, mäletab kindlasti kahe kriminaalsündikaadi palgamõrvari Spike Spiegeli ja Viciouse duelle. Klassikalise hea ja halva võitluse lõpplahendus on oma verisuses ja plahvatustes üks telesarjade meeldejäävamaid.

3. NWA “Fuck Tha Police”

Aruküla inimeste jaoks oli Assar Paulus kangelane. Ühiskonnategelane, kellest räägitakse parimate sõnadega. Politsei on aga teinud kõigile tema vastastele väidetavalt ajupesu ja üleüldse käib hirmus tagakiusamine. 80ndate lõpus võtsid viis legendaarset räpparit samasuguse vihaga ette L.A. politsei ja tagajärjeks üks vihasemaid korravalvurite vastaseid laule.

4. Bloodhound Gang “Fire Water Burn”

Aga mingil põhjusel seostati austatud Aruküla meest igasugu pahategudega. Seejuures ühe tundmatuks jääda sooviva meediaärimehe vastases süütepudelite rünnakus. Mine võta nüüd kinni…

5. Elvis Presley “Jailhouse Rock”

Aga mingu Assar Paulusel kuidas tahes – nii tunnustatud mees saab ilmselt ka vanglas kenasti hakkama.

Heliriba
...on rubriik, kus Ekspressi DJd valivad taustamuusikat nädala kangelastele