Harju tänava liuväli on avatud nagu tavaliselt kella 10-22. Alates kella 15.30 jagavad kõikidele uisutajatele vastlakukleid Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen.

Vastlapäev Eesti Vabaõhumuuseumis kestab kella 10-22, kella 10-17 saab teha saanisõitu Kolu kõrtsi juurest. Tavakülastaja pääseb vastlapäevale muuseumi tavapiletiga.

Mähe Vaba Aja Keskuses tutvustatakse vastlapäeva kombeid ning tavasid kella 15.00- 20.00 ja Kose Vaba Aja Keskuses kella 14.30 - 17.00.

Vastlapäev (ka lihaheitepäev, pudrupäev, liupäev ~ liugupäev) on wikipedia andmeil kristlikus kirikukalendris ja eesti rahvakalendris tuhkapäevale eelnev päev ehk viimane päev enne ülestõusmispühadele eelnevat varakevadist seitsmenädalast suurt paastu. Kuna paastuajal olid keelatud lõbustused ja rammus toit, siis kasutati vastlapäeval juhust, et enne veel korralikult pidutseda ja süüa.

Eestis on traditsiooniliseks vastlatoiduks herne- või oasupp ja seajalad, uuemal ajal ka vahukoorega vastlakuklid. Eesti vastlapäevakombestikku kuulub kelgutamine ja pikk vastlaliug ennustab järgnevaks suveks head linakasvu.

Vastlapäev on noorkuu teisipäev ajavahemikus 3. veebruarist 9. märtsini.