Rosenblati raamat "Angel at the Fence" (Ingel piirdeaial) on lugu sellest, kuidas Rosenblat kohtas lapsena oma tulevast naist Roma Radzickit Schliebeni koonduslaagris. Viimane elas salaja kristlaste perekonnas ning käis Rosenblatile üle piirdeaia õunu ja müüd söödavat viskamas.

Rosenblat kirjutab, et tema ja Radzicki taaskohtusid juhuslikult 12 aastat pärast sõda Coney Islandil ning abiellusid.

Pisarakiskujast teos pälvis USA menukaima saatejuhi ning väidetavalt maailma mõjuvõimsaima meelelahutaja Oprah Winfrey tähelepanu, kes nimetas seda "suurimaks armastuslooks", millega on oma saate 22 aasta pikkuse ajaloo jooksul kokku puutunud. Rosenblat ja Radzicki külastasid 1996. aastal ka Winfrey telešõud. Lisaks soovitakse raamatu põhjal vändata mängufilm.

Keegi ei kahelnud Rosenblati loo tõesuses kuni eelmise nädalani, kui mitmed ajaloolased ja isegi perekonnaliikmed mehe pettuse paljastasid.

Ajaloolased juhtisid nimelt tähelepanu asjaolule, et Schliebeni koonduslaagris vangide ja tsiviilisikute kokkupuutumine füüsiliselt peaaegu võimatu. Tõsi on selles loos vaid see, et Rosenblat tõepoolest koonduslaagris viibis.

Rosenblat alustas oma väljamõeldud armastusloo rääkimist 90ndatel haiglas pärast seda, kui murdvaras oli teda tulistanud. Rosenblati sõnul ilmutas tema ema end talle unes ning käskis tal rääkida lastelastele oma holokaustis ellujäämise lugu.

Pärast pettuse avalikukstulekut laiali saadetud avalduses teatab Rosenblat, et soovis inimestele õnne tuua ning meenutada tolerantsi ning armastust vihkamise asemel.