Nüüd teatab Keiti, et Emily sai närvivapustuse ning nad lähevad haiglasse. Rohkem ta ei täpsusta.
Mõni aeg hiljem helistab Keiti uuesti.

„Onju Emilyl tulid sinikad nii lihtsalt," veenis Keiti telefoniteel Josti. Jost ei saanud aru, millest selline küsimus. Kui Keiti lisas, et ta peab oma uue elukaaslasega järgmisel hommikul politseisse minema, tekkis Jostil halb eelaimdus.

Jost jõudis kodumaale järgmisel päeval. Ta läks kohe Tallinna lastehaiglasse, kus viibis tema tütar. Aga seal seiskus kogu Josti maailm. Tema tütrel, väikesel Emilyl, kes lebas intensiivraviosakonnas, oli avatud vaid üks silm, mis vaatas tühjusesse… Lapse parem pool oli halvatud, sest Emilyt oli pähe rängalt pekstud, silma all oli suur verevalum. Ääriveeri jõudis Jostile kohale, mis on tema tütrega juhtunud. Õigel ajal arstiabita jäänud Emilyl oli hävinud suur osa ühest ajupoolkerast.
Veel samal õhtul panid arstid väikese tüdruku sügavasse narkoosi, sest ajurõhk tõusis peas kriitilise tasemeni.

„Emily oleks nagu mind ära oodanud,“ ütleb Jost nüüd, kui mõtleb tagasi päevale, mis muutis nii tema kui Emily elu pöördumatult. 

Aga mis Emilyga juhtus? 

Ekspress palus vastust Egert Musta advokaadilt Natalia Lausmaalt, kes kàis Egertiga möödunud reedel Tallinna Vanglas kohtumas. Vastus, mille advokaat kirjalikult toimetusele esitas, oli üllatav.

Ja see on ootamatu.