Täpselt selline - hetketi glamuurne, aga enamasti töllakas pilt - avaneb Eesti allilmast, kui lugeda Assar Pauluse gängi kuulunud kurjategijate toimikuid. Täpsustuseks tuleb lisada, et jutt käib nende varasematest vahelejäämistest. Viimase, tänavu aprillis esitatud kahtlustuse (kuritegeliku ühenduse loomine ja sinna kuulumine) osas on politsei ja prokuratuur vait kui sukad.

Assarist on vaat et kahjugi, kui mõelda, millist kampa on ta pidanud aastaid kantseldama.
Kes läheb maja süütama, aga ei leia pimedas õiget kohta üles.
Kes unustab kuriteopaigale kuriteo tellija telefoninumbri.
Kes passib kolm ööd metsas püstol käes, aga ohvrit ei leia, sest varitseb vale maja juures.
Kes (Andres Vaik) sõimab ööklubis politseinikke pederastideks ja ahvideks.
Kes (Taago Vool) peksab poolsurnuks noormehe, kes tõukas ühe Võru pubi juures Voolu nooremat venda.
Kes (Gennadi Starodubtsev) lööb kogemata surnuks oma tööandja – kohuski möönas, et tegu oli ettekavatsemata tapmisega ja et ohver lihtsalt kukkus õnnetult.
Kes (Virgo Raudsepp) lööb öösel kasiinos purjutades teist kasiinokülastajat rusikaga näkku. (See ööklubi kaklus annab politseile võimaluse korraldada läbiotsimine Raudsepa maakodus, kus saunalava alt leitakse kaks kotikest kokaiiniga. Hiljem vanglast saadetud kirjas kurdab Raudsepp lollust: „Mul on muidu pohhui, aga ma ei saa aru, miks kotte peldiku ei visatud.“)
Kes (Peep Havik) ei suuda teisiti autojuhiluba hankida, kui võltsitud dokumente esitades – ja jääb loomulikult vahele.
Kes (Siim Subi) tapleb Tartus Atlantise klubis turvameestega ja kui klubist välja visatakse, siis karjub hüvastijätuks: „Ma tapan teid ära. Homme oled surnud mees. Ma otsin teid üles.“ Tunnistajate sõnul hooples Subi õpetuseks, et „tal on Tartus palju kõvasid sõpru ning et tunneb eriti hästi Tartu autoriteeti nimega Paluoja“.
Ilmselt pidas Subi silmas "teenelist" retsidivisti Alo Paluoja, kes kuu aega tagasi mõisteti esimeses kohtuastmes süüdi tapmises. Varasemast oli paluoja samuti tüüpiline pubikakleja, kellel näiteks süüdimõistev otsus ühes Elva ööklubis toimunu eest. Mees peksis rusikate ja jalgadega klubi turvameest.

Kui õhtuti käiakse baarides ja ööklubides inimesi peksmas – lihtsalt rõvedad jõhkardid - siis päevasel ajal on Assari jõugu liikmed kõvad ärimehed, võlanõustajad ja investeerijad. Loomingulisusega firmade asutamisel nad ei hiilga. Lemmiksõnaks on „invest“.
Paulus ajab äri firmas Barbarossa Invest. Taago Vool, kes ütleb politseis ülekuulamisel , et teeb juhutöid, on ettevõtte VLT Investi omanik.

Pikemalt homses Ekspressis