Kolletunud puulehed Pariisis asuvas väikeses veesilmaga Leon Blumi pargikeses krabisevad Agu Uudelepa (43) jalge all, kui ta mööda pargiteed kõnnib. Mõnikord on tal tasakaalu hoidmisega mure ja ta tunneb end kindlamalt, kui toetub kaheaastase tütre kärule. Aga väike tüdruk on hetkel lasteaias.

Kui me kohtume, sajab Eestis lörtsisegust vihma, kuid Pariisis mängivad mehed petanque’i triiksärkides ja lõunased jalutajad on lapanud mantlid käsivarrele. Just mahe ja kuiv kliima ongi põhjus, miks me kohtume Aguga Pariisis, veerandtunnise metroosõidu kaugusel kesklinnast ­Boulogne Billancourti linnaosas.

Agu ja tema abikaasa Annika, endine poliitikauuringute keskuse Praxis juht, kolisid kahe väikese lapsega siia mõni kuu tagasi. Kaudne põhjus oli Annika uus töökoht OECDs, kuid otsene põhjus, miks ta hakkas väljaspool Eestit tööd otsima, oli Agu. Oli tarvis leida mehele sobiv kliima, mis aitaks kaugele arenenud vähiga kergemini hingata.

Agu võtab istet mänguplatsi kõrval päiksepaistelistel pingipoolel ja jääb pisut küliti asendisse. Ta vabandab, et see on ainus asend, milles ta suudab pikemalt köhimata istuda.

Jaga
Kommentaarid