Kaitsepolitseinike fookuses polnud tollal aga Ats Pärnaste, tema äripartner Jaanus Kivimaa ega meeste ühisfirma Capital Inkasso, vaid oma kolleegi Indrek Põdra kuriteod. Inkassoärimeeste juurde jõutigi tänu sellele, et Indrek Põder suhtles nendega aktiivselt.

Capital Inkasso ise oli pealtnäha tavapärane võlanõudmisfirma. Jaanus Kivimaa poolt mõned aastad varem asutatud, hiljem astus osanikuks ka Ats Pärnaste.

Tsiviilkohtu otsuste registrist võib leida oma kolmkümmend dokumenti, kus Capital Inkasso taotleb kellegi pankrotti, kellelegi pankrotihalduri määramist, mõne võla tasumist või maksekäsu määramist. Täitsa tavapärased tsiviilvaidlused. 2013. aastal oli firma käive 146 501 eurot ja kasum 42 612 eurot, aasta varem vastavalt 81 000 ja 39 000 eurot. 

14 meest vahi all

Täna oleme targemad. Keskkriminaalpolitsei arvates kujutas Tallinna kesklinnas Vabaduse väljaku lähedal kontorit pidanud Capital Inkasso endast eestikeelse maffia olulist lüli. Firma omanikud Pärnaste ja Kivimaa ning lisaks paljud teised (kokku hetkel 14 kahtlustatavat) on uurimise all kuritegelikku ühendusse kuulumise tõttu. Organisatsiooni juhiks peavad uurijad Assar Paulust.

Tänavu aprillis peeti Paulus kinni just Capital Inkasso kontoris. Samas kohas vahistati ka Kivimaa. Pärnaste oli juba varem Tartus toimunud tapmise eest vahi all. Kõrge kaitsepolitseinik Indrek Põder aga tassis Pauluse organisatsioonile „teemasid".

Pikemalt homses Ekspressis