Facebooki postitatud fotod ja kommentaarid aga annavad aimu, et teistel oli tore puhkus. "Another day in the office" – kuulutab üks pildiallkiri mäenõlval õlut rüüpava seltskonna taustal. "Elu mõte pole pelgalt sport ja töö," kommenteerib teine elutargalt, mille peale kolmas lisab: "Tõesti, söömine ikka ka." La dolce vita, ütleksid itaallased.

Ei tea kas pidutsejad ka aimasid, et täpselt samal ajal, kui nemad lumemõnusid naudivad, teeb Eesti Energia sisekontroll 2500 kilomeetrit põhja pool Tallinnas parajasti auditit just ettevõtte turundustegevuse kohta. Muuhulgas oli uurijatele pinnuks silmas ka seesama ühine Itaalia suusapuhkus. Konkreetsemalt oli püstitatud küsimus, kas firma turundusinimeste suhted reklaamiagentuuriga Tank on äkki liiga soojad. Või nagu sisekontroll sõnastas: "kas Eesti Energia turundusinimesed on partnerite valikul objektiivsed, see tähendab võimalik on isikute omakasu Tank Grupi ja sellega seotud isikute soosimisel."

Turundus- ja reklaaminimeste seltskonnas oli varemgi klatšitud, et Eesti Energia hangetele pole mõtet minna, sest niikuinii mängitakse asjad Tanki kätte. Kõrvaltvaatajal on muidugi raske hinnata, kas see on lihtsalt omavaheline intriigitsemine ‒ konkurssidel kaotajad võivad ikka kibestunud olla ‒ või on asjal tõtt taga? Eks oli selliseid vihjeid tulnud ka Eesti Energia sisekontrolli, eks olid nad ka uurinud, midagi konkreetset polnud leitud, kuid kahtlustused jäid.

Hando Sutteri saabumisega Eesti Energia juhiks algasid muutused. Toimusid „tõsised jutuajamised“, Eesti Energia sisekontroll hakkas taaskord firma turundustegevust uurima, käibele tulid fraasid „Tanki soosimine“, „võimalik huvide konflikt“, „isiklik omakasu“. On neis kahtlustes tõtt? Või on tegu paranoia ja tavalise intriigitsemisega?

Jätkub homses Ekspressis