Näiteks spekuleeritakse, et Margus Linnamäe kontrollib nüüdsest mõlemat Eesti suuremat kinnisvaraportaali kv.ee ja city24.ee –see pole küll lõpuni tõestatud. Samas on fakt, et kinnisvarafirmad kaebavad portaalide poolt järsku letti löödud kahekordse hinnatõusu üle - on see kokkusattumus – igal juhul tuleb see lõpuks kõigi taskust, kes ostavad, müüvad, üürivad või vahetavad oma kortereid. Ja sellepärast kirjutamegi, et see pole lihtsalt konkurentide vaheline nagelemine, vaid asi mis puudutab kõiki.

Kõigepealt faktid. Eelmise aasta märtsis ostis Ilmar Kompus uudisteagentuuri BNS. Tehing tuli üllatusena. Sky Media direktorina meelelahutusraadiojaamade ketti juhtinud Kompus polnud varem näidanud üles huvi uudisteäri suhtes. Ostu kommenteerides ütles Kompus isegi, et Sky Medial ja BNSil ühist äri pole ega tule. Muus osas olid sõnad aga suured. Sõltumatul uudisel on väärtus, kiitis Kompus. Investeering teenib tagasi 5–10 aastaga, pajatas Kompuse nõunik Tõnis Haavel pikkadest plaanidest.

Nagu varsti selgus, tähendasid pikad plaanid Kompuse-Haaveli kalendri järgi kaht kuud. Mais 2014 sai BNSi enamusomanikuks Eesti Meedia suurim aktsionär, Eesti apteegiäri pikaaegne kuningas Margus Linnamäe. Möödus veel mõni nädal, ja Linnamäe oli juba BNSi täisomanik.

Jätkub homses Ekspressis