Gonsiori tänava ääres paikneva Politseiaia pargi remont on siinkohal erand.

Asi pole selles, et linnapea avas aastavahetuse eel paksus lumes seistes vaid rekonstrueerimise „esimese etapi“, sest purskkaevusid talveks lahti ei keerata. Valimised on tulekul ja sellisel puhkudel kipuvad poliitikud rahva tähelepanu köitmiseks avama ka poolikuid ehitusi.

Remont novembris ja detsembris võib samuti ootamatu tunduda. Ent kui pori ja lumi lasid meestel tööd teha, siis olgem rahul, et kõik on valmis kevadeks, kui parkides käib rahvast rohkem kui hilissügisel.

Häirib hoopis miski muu.

Südalinna käidavaim park Viru hotelli kõrval (Tammsaare park) ootab aastaid remonti. Snelli tiik haiseb suviti nagu solgilomp, sest teda pole põhjalikult puhastatud aastakümneid. Maarjamäe memoriaal laguneb.
Politseiaia kohta aga ütleb Tallinna linna veebikülg, et see rekonstrueeriti põhjalikult aastatel 2003−2005. Linna keskkonnaametis tunamullu valminud haljastuse arengukava perioodiks 2013-2025 kinnitab, et „Politseiaia rekonstrueerimine on lõpule viidud“. Uuendamist vajavate objektide seas on näiteks Tammsaare park, Hirvepark, Toompark, Teatri väljak, isegi Snelli tiigi puhastamine on sees, aga mitte Politseiaed.
Ka kesklinna arengukava räägib Tammsaare pargi ja Teatri väljaku, mitte Politseiaia uuendamisest.

Linn ei eraldanud Politseiaia ümberehitamiseks raha ka 2014. aasta eelarves.

Kuni areenile ilmus kasiinoettevõte Olympic Entertainment Group, kes ehitab Politseiaia kõrvale uut Hiltoni hotelli.

Mängupõrgute kett tegi Tallinna linnale tasahilju, ilma tavapärase PR-kärata kingituse, mis läheb maksumaksjatele päris kalliks. Iga kingitud euro kohta paneb linn 15 eurot juurde.

Loe pikemalt Eesti Ekspressi homsest numbrist.