Fotol olev poiss oli tänase peaministri Taavi Rõivase vanaisa Ülo Rõivas. Buick kuulus tema kasuisale, tuntud töösturile ja kaupmehele Herman Rõivasele.

Herman sündis Tartumaal Ilmatsalu mõisapiirkonnas 1886. aastal tõllassepp Adam Rõivase teise lapsena. Hermanil oli viis venda ja üks õde.

Rõivaste suguvõsa oli ka tolle aja kohta suur. Hermani vanaisal, taluperemees Abramil sündis kolmest abielust koguni 18 last.

Pärast kihelkonnakoolis hariduse omandamist alustas Herman Vaimastveres kaupmehe õpipoisina. Hiljem töötas ta mitmel pool äriteenijana. 1906. aastal tegi Herman katse sõita Läti kaudu Ameerikasse, kuid tõsteti jänesena aurikult maha.

Herman naasis Eestisse. Esimese maailmasõja ajal rajas ta Tallinnas oma rõivaäri. Raha tuli sisse nii palju, et Herman ostis Tallinna kesklinnas kolmekordse kivist üürimaja. 

Üüriliste hulgas oli Estonia baleriin Anna Ekston. Tantsijanna mälestuste kohaselt oli see „nurgapealne maja, kus kokku said Estonia puiestee ja Tartu maantee. Hiljem ehitati sellele kohale Eesti Energia hoone, kuid tookord tunti maja H. Rõivase kaupluse järgi, sest esimesel korrusel asus kuulsa rõivakaupmehe kuningriik."

Pikemalt homses Ekspressis