Hullumeelsus algab naistepäeva õhtul kell üheksa, kui turvamehed lasid esimesed sada naist tasuta kõrtsi sisse. Samuti saavad kõik tüdrukud baarist tasuta alkoholi.

Inimkonna tugevam pool lubatakse sisse alles kesköö paiku, kui naised on juba kuumaks köetud ja kõigeks valmis.

“See ei ole meie idee,” räägib peakorraldaja Andrei Vakartsuk (Raadio 100 FM). Ta hoiab käes videokaamerat, et kõik toimuv üles filmida. “Maailmas on selliseid pidusid varemgi korraldatud, kus naised lastakse varem saali.” Kuid Eestis ollakse esimesed.

Mõte on lihtne – alguses joovad naised nii palju, kui tahavad. Siis toimub meeste striptiis ja erootilised võistlused. Alles seejärel on mehed teretulnud.

Kui meeste tulekuni jääb veel paar tundi, soojendab DJ Dima Assejev (hüüdnimega Loodusõnnetus, kuna temalt võib kõike oodata) tüdrukuid kuumimate Vene hittidega. Laulude valik kütab tüdrukuid üha enam üles: “Armasta mind prantslase moodi”, “Võta mind kaasa ja suudle mind kõikjale”, “Tahetakse, tahetakse, tahetakse venelast, venelast tahetakse” jne. Muusika rütmis kõlavad Loodusõnnetuse ergutused “Käed üles, jalad laiali...”

Mõned neiud proovivad DJ-d kinni püüda, rebida mehe seljast riided ja temaga laval tantsida. Dima kehale tekivad kriimud. Kuid tantsida laseb Loodusõnnetus endaga heal meelel.

Naiste mäss saavutab kulminatsiooni, kui lavale ilmub veel neli meest – stripparid. Eelmisel aastal striptiis ebaõnnestus, kuna naised hakkasid mehi lihtsalt lõhki rebima. Tantsijate riided lõhuti ära. Üks strippar viidi ürituselt reanimatsiooniga ära, kuna tema meheväärikus sai vigastada. Seekord palgati ohtliku töö tegijatele turvamehed, kuid isegi need suudavad naisi vaevaga tagasi hoida.

Tantsijad Neo, Mr. Tom, Mr. Stiff ja Volodja rahuldavad erinevaid maitseid – kaks on blondid, üks tõmmu ja üks mustade juustega, mõned mehed on väga suurte biitsepsitega, ühel on tätoveeringud.

Mehed tantsivad kenasti. Siiski hüüab nende lahkudes üks neiu: Striptiis oli golimõi (slängisõna tähendab “väga, väga halb”. Mehed ei võtnud trussikuid maha. Kuid poole tunni pärast rahuldavad stripparid teises osas ka selle naise tahtmise.

Stripparid rääkisid hiljem, et neile meeldib küll esineda, kui saalis on ainult naised, kuid konkurentide puudus on pigem miinus. “Ehk pöörduksid naised siis teiste meeste poole ja kriimustaksid neid?”

Enamik peokülalistest arvasid, et erootilistel võistlustel ei osale nad mingil juhul. Kui need algasid, hämmastas vabatahtlike hulk isegi korraldajaid.

Lavale toodi riidepuud, millel rippus erisuguseid rõivaid. Tüdrukud võisid sealt valida endale meeldiva asja. Tingimuseks oli aga, et ümber tuli riietuda laval muusika saatel.

Võistluse tingimusi seletades teatab Dima: “Kell on 12! Mehed on juba teretulnud!” Need liituvadki kiiresti naistega ning vaatavad huviga lava poole, kus seisab esimene võistleja. P>

Nataly Ibragimova (22) nõustub pükse vahetama. DJ aitab tal agaralt vanast riietusest lahti saada. Uutes pükstes seistes leiab tüdruk, et need on tema jaoks väiksed ja hakkab taas ümber riietuma. Sobivaid pükse otsides, valib Nataly endale ka pluusi...

Pärast lavalt lahkumist ütles Nataly, et riietus talle väga ei meeldinud. Võistlusel osales ta teisel põhjusel: “Tahtsin ennast proovile panna.” Samuti meeldib talle olla tähelepanu keskel. Hulk neide astub üksteise järel lavale – võibolla otsivad nad sama kogemust. Mõnigi neist on nõus vabanema isegi rinnahoidjast.

Viimaks küsib DJ ühelt tüdrukult “Mozet bõt trusiski toze zamenim? “(Äkki vahetame trussikud ka ära?) Eesti tüdruk minu kõrval tõstab käed ja karjub: “Jah, jah, trusiski maha!” ja pöördub siis oma sõprade poole.

Jõhvi kõrts Valge Hobu korraldab juba terve aasta pidusid, kus korralik käitumine ja mõistus tuleb jätta ukse taha. Pidude menu võti on lihtne – väikesele annusele erootikale lisatakse midagi ebatavalist. Näiteks korraldatakse võistlus, kus tequilat tuleb juua tüdruku naba seest.

Alguses reageerisid eestlased nendele pidudele umbes nii: “Jälle mõtlesid venelased midagi pöörast välja.” Nüüd aga ütlevad, et siin on huvitav. Eestlased midagi sellist ei tee ja ennast vabalt tundvad tüdrukud köidavad tähelepanu.

8. märtsi peole koguneb umbes 500 inimest, mis on Jõhvi kohta määratu suur arv. Koidikul lahkub rahvas - kes vanade sõpradega, kes äsja tuttavaks saanud inimestega.