2002. aasta 22. augusti hommikul kella 9 paiku helistas politseisse Tallinna lastehaigla arst ning küsis, kas politseis on registreeritud avaldus peretüli kohta 19. või siis 20. augustil. Arst teatas, et lastehaiglasse toodi kahe ja poole kuune imik, kellel on üliraske kehavigastus – koljumurd ja ajuverevalum. Samuti teadis arst öelda, et last oli pekstud ning seda tegi tema onu.

Politsei hakkas asja uurima ning selgus, et Jüri Rõtikov peksis õelast jalgadega. Kohtus selgitas mees, et tuli töölt ja läks vennaga tuli. Korteris oli veel õde koos oma titaga. “Olin loomulikult alkoholi tarvitanud. Ma ei mäleta, mille pärast läksime tülli. Oli väike kaklus. Ma kukkusin voodi peale, lapse kõrvale. Õde võttis selle lapse ära. Me kaklesime vennaga edasi. Vend hakkas ütlema, et olen last löönud. Juhul, kui laps saigi pihta, siis mina nimetaksin seda õnnetuseks.” Kuidas täpselt imik viga sai, kohtualune seletada ei osanud.

Rõtikov tunnistas, et on vahel alkoholiga liialdanud ja joobnuna kaotanud enesekontrolli. “Austatud kohus, soovin, et mulle leebema karistuse määraksite. Loodan, et kannatanu mulle andestab.” Kohus mõistis Rõtikovi kuueks aastaks vangi. Ta vabanes 2009. aastal.

See ei ole Rõtikovi ainus kuritegu. Näiteks ründas ta koos kaaslasega Härjapea tänaval korteris üht meest, kes kukkus kuumale pliidile ja sai teise astme põletushaavu. Rõtikov varastas korteriomaniku taskust 2100 krooni. Kuu aega varem oli ta samalt mehelt varastanud televiisori. Kui omanik teda takistada püüdis, ähvardas Rõtikov televiisori hävitada.

Rõtikovi kuritegelik karjäär algas juba noorena. 1996. aastal murdis ta koos kaaslasega sisse korterisse, kust varastati 2 kg kompvekke Lehmake, 1 kg suitsuvorsti, 7 karpi sprotte, 2 kg tomati-kurgi salatit ja pussnuga. Noorukid tunnistasid süüd ja kahetsesid oma tegu.

Reformierakonna liige on Rõtikov 2011. aastast ning neil valimistel kandideerib ta Põhja-Tallinnas.

Reformierakonnale tuli ühe nende kandidaadi kuritegelik minevik üllatusena. Partei pressiesindaja Silver Pukk uuris asja ja teatas Ekspressile, et see isik ei rääkinud erakonnale kõike oma mineviku kohta ning seepärast sai kandideerida. Eile hommikul visati Rõtikov erakonnast välja.