Olukorda tumestab asjaolu, et meeste tööandja Advanfort pole juba ligi kuu aega tasunud ruumide ja toidu eest mehi majutavale tagasihoidlikule kolmetärnihotellile Tapil Nadu provintsis Chennais. 

Ekspress tutvus dokumentidega, mille kohaselt ulatub võlasumma 1,2 miljoni ruupiani (14 700 euroni). Hotelli mänedžer Geetha -Somasekharan ütles sel nädalal Ekspressile, et laseb algatada võla tõttu kriminaalasja. 

On tähelepanuväärne, et summa, mida hotell loodab iga öö kohta kasseerida, ületab märgatavalt tariife (27 USA dollarit kaheinimesetoa kohta), millega majutuskoht on regulaarselt broneeritav näiteks hotels.comi või agoda.comi kaudu. 

Teisipäeval lendas New Delhist olukorda klaarima suursaadik Viljar Lubi. Ta kinnitas, et Eesti riik hotelliarvet kinni maksta ei saa. Juba kuid ilma palgata olnud laevakaitsjad ei saa (ega taha) ka ise hiigelsummat tasuda. "Meie ei ole Indiasse tulla tahtnud, meie ei ole endale seda hotelli valinud," raiuvad mehed, kes paigutati hotelli Advanforti poolt. 

Kolmapäeva hommikul lausus hotelli mänedžer meestega peetud kohtumisel, et annab neile olukorra lahendamiseks armuaega veel 48 tundi. Ta soovitas meeste peredel arve tasumiseks hakata kas või oma vara pantima.