Järjest rohkem lehelugejaid tellib ajalehe endale iPadi või muu tahvelarvuti peale.

61-aastane soomerootslane Björn Wahlroos tunneb Soome hiigelsuure metsatööstuskontserni UPM Kymmnene nõukogu esimehena eriti teravalt metsa- ja paberitööstuse allakäiku Soomes. Samas peetakse Wahlroosi arvamustest lugu ka laiemalt, pangandus- ja poliitikaringkondades, sest majandusteaduse doktori haridusega härra juhib ka Nordea panga ning kindlustusgrupi Sampo nõukogu.

Euroopa Liidu rahanduse kohta pillub Põhjala tööstur pipraseid sõnu. "Euroopa Keskpanga rahapoliitika on katastroofiline," ütles Wahlroos ajakirjale Talouselämä. Ekspress tsiteerib Wahlroosi ajalehe Taloussanomat kaudu, mis juba mõni aasta on tellitav ainult arvutile.

"Kontinendi konkurentsivõime on vilets, kuna euro on tugevasti ülehinnatud. Keskpank ei riski minna mõõduka inflatsiooni teed, sest poliitikute kartused pärinevad Saksamaa ajaloolisest maailmasõdade vahelisest halvast inflatsioonikogemusest. Ometi on Ühendriikide keskpanga rahatrükkimine just nimelt aidanud Ameerika majandusel tõusta."

Vähemalt pooled Euroopa riikidest oleks tõenäoliselt nõus kasinusprogrammi lõpetama ja üritama inflatsiooni abil majanduse käivet kergitada, usub tööstur.

"Kasinuse ja tasakaalus riigieelarvete kava ei olnud iseenesest halb, kuid põrgutee ongi sillutatud just heade kavatsustega," nendib Björn Wahlroos, astudes sellega USA majandusprofessor Paul Krugmani leeri.