Öpik näeb linnaarhivaari konkursi puhul sarnasust hiljutise Kanutiaia noortemaja juhtumiga, mil organisatsiooni juhi valikul eelistati asutusevälist keskerakondlast selles asutuses aastaid töötanud spetsialistile.

"Linnaarhiivi senine juht Lea Kõiv, kes ka konkursil osales, omab arhivaari kutsetunnistust juba 2000.aastast," sõnas Öpik. "Arjakal on võimalik kutsetunnistus saada alles pärast 13.maid, mil toimub arhivaari kutse-eksam."

Öpik märkis, et kuigi eelmisel aastal sooritas kaheteistkümnest eksaminandist eksami kaheksa, siis Arjakas eksamipäeva eel ilmselt üleliia pabistama ei pea.

"Ajaloolasena on Arjakas kahtlemata tugev," lausus Öpik. "Pealegi on kutsekomisjoni esimeheks Arjaka parteikaaslane Aadu Must. Võib arvata, et maikuu lõpuks saab puuduv dokument olema, Arjakas kinnitatud ning kõik on taas JOKK."

IRL taunib olukorda, kus Tallinna linnavalitsus on kujunenud töötute keskerakondlaste tööbörsiks.

„Kui veel hiljuti jagas Savisaar kortereid, siis nüüd on kuumaks kaubaks töökohad," tõdes Öpik. „Keskerakonna juhtimisel on Tallinnas sisuliselt taastatud nõukogude võim, mil defitsiiti jaotati valitsejatele lähedastele isikutele ning töökohad liikusid parteikomitee kaudu."

Arhivaari kutse-eksami ja kutsetunnistuse omandanute kohta vaata: http://www.ra.ee/?topic=21&doc=1063