Telekas ja külmkapp mõlemad on eelmise põlvkonna tooted, ostetud seitse kuni kümme aastat tagasi ja ka siis polnud nad parimad. Kusjuures telekat me ei hoia ooterežiimil (mis oleks täiesti mõõdetav kulu).

Kui meil oleksid moodsamad masinad, maksaksime ühe pealt iga kuu kakskümmend krooni ja mõlema pealt nelikümmend krooni elektriarvet vähem. Ligi viissada krooni aastas. Teist sama palju plekime nõukaaegse Minski eest. Tänu vattmeetritele olen teinud  tööle umbkaudsed arvutused.

Me oleme oma keskpäraste masinate pantvangid, sest välja vahetada pole neid mõtet. Kuigi nad nosivad mõnuga raha, läheks siiski viie tuhande kroonise vidina kuluvahe tagasi teenimiseks kakskümmend aastat.

Mis ma siis teada olen saanud? Osta võimalikult kvaliteetne saadaolev toode, selleks et ei peaks viisteist aastat siunama kehvalt töötavat asjakest. Vana aga, peab teenima kuni tema ausa surmani. Üks asi on elektrikulu ja teine asi aeg, mis kulub masina mullaks kuhtumisele.

Ma ei soovitaks ostes rõhuda kõige uuenduslikumale tehnoloogiale, sest see on tavaliselt kosmilises hinnaklassis, kuid ei pruugi olla veel töökindel.

Muuseas, kui keegi on huvitatud led-valgustuse mõttekusest, siis on hea kommentaar meie blogis: http://minuenergia.wordpress.com/2009/10/18/hakkame-valgust-valima/#comments