Jaan Tallinn: Usun, et tehing oli mõlemale osapoolele kasulik.

 

Oletan, et eBay poolt selles mõttes, et nad said hea hinna. Aga teiselt poolt? Ja Skype´i enda poolt - kas see avab mingeid uusi arenguvõimalusi?

Jaan Tallinn: Teiselt poolt oli kasulik seepärast, et kui masu möödub, börs kosub ja Skype jätkuvalt kasvab, siis ilmselt saaksid nad IPO korras oma investeeringu kasumlikult tagasi. Skype´i enda poolelt on positiivne see, et börsiettevõttega kaasnevad piirangud ja bürokraatia leeveneb vähemalt mõneks ajaks nüüd, st kuna emaettevõte oli USA börsil, siis laienes Skype'ile sealne kord.

 

Kas võiks mõne näite tuua kaduvate piirangute vms kohta?

Jaan Tallinn: Neid näiteid oskab ilmselt mõni Skype´i juhtkonnale lähedamal seisev isik palju paremini tuua, aga mäletan olukordi, kus pidi avalikkusele antavat infot ja/või versiooniuuendusi ajastama vastavalt eBay kvartaalsele rütmile.

 

VoIP & Gadgets Blogi autor Tom Keating arvab, et Skype hakkab nüüd rõhuma VoIP turule, kus valitseb kõva konkurents. VoIP Watch blogi autor, netitelefoniguru Andy Abramsoni sõnul võib Skype nüüd keskenduda paremale videokonverentsi teenuse pakkumisele ja laiendada oma kohalolu mobiil-VoIP turul. Mis teie arvates edasi toimub?

Jaan Tallinn: Arvan, et tulevikuplaanide osas on hetkel suhteliselt mõttetu spekuleerida -- kindlasti on uutel omanikel oma ja määrav seisukoht.

 

Kas teil ei ole osalust uues ettevõttes? Ja 2005 aastal oli pool ostutehingust finantseeritud eBay aktsiatega, kui ma ei eksi, mis neist on saanud?

Jaan Tallinn: Ei ole osalust. ASI (Skype´i-meeste Toivo Annuse, Priit Kasesalu, Ahti Heinla ja Jaan Tallinna asutatud investeerimisfirma Ambient Sound Investments - A.A.) on praeguseks valdava enamuse oma eBay aktsiatest maha müünud.

 

Mis täpsemalt toimus Tallinnas IT-kolledžis Skype´i müügiga seoses?

Paraku ei tea, ei olnud kohal.