Juure sõnul alustab ta raamatut Collage’i aastal 1977 ilmunud plaadiga “Käokiri”, jõudes möödunud aasta lõpul välja tulnud Röövel Ööbiku albumini “Ringrada”. 

Parimate albumite selgitamist nimetab Juur hästi huvitavaks tegevuseks. “Mingi nimekirja panin ma kohe kokku. Suur osa asju on endalgi olemas, aga laenasin ka sõpradelt, kassettide osas osutus päris rikkaks Rahvusraamatukogu muusikaosakonna kollektsioon, kus ma kuulamas käisin. Plaatide koha pealt oli abiks Eesti Raadio fonoteek. Ning seeläbi 101 plaadi nimestik töö käigus ka muutus. Kuulasin mitmeid plaate, mis omal ajal mööda libisesid.”

Iga heliplaadi kohta kirjutas Juur loo, kirjeldades nii plaadi sisu kui seda ümbritsevat. “Mind üllatas, kui palju ma asjadest mäletasin,” ütleb Mart. “Mälu aktiveerus ja meenus kummalisi seiku, kuigi lugesin juurde ka plaatidega seotud omaaegset pressi. Mõni plaat seostus konkreetselt mõne ajaga, mis tundus oluline kirja panna. Nii kirjeldavad need lood ajastut, killukesi mentaliteedi ajaloost, popmuusika tausta ning ka seda, kuidas plaat vastu võeti.”

Juure raamat, mille toimetaja on Erik Morna, on teine osa kirjastus Varraku uuest sarjast “101 Eesti…”. Esimese värske raamatuseeria teosena ilmus jaanuaris Mart Laari koostatud “101 Eesti ajaloo sündmust”. Ilmumas on “101 Eesti lille” (autoriks ­Toomas Kukk), “101 Eesti kirjandusteost” (Rein ­Veidemann), “101 Eesti lindu” (Eve Mägi), “101 Eesti pühapaika” (Marju ­Kõivupuu) ja “101 Eesti filmi” (Tiina Lokk).