Aga mida need supermogulid praeguses olukorras teevad, mida arvavad. Kelle ja mille poolt nad on?

Lehed kirjutavad, et tuntud miljardärist Oleksandr Jaroslavskist (1,2 miljardit dollarit, rikaste edetabelis (2011) 12. koht) sai Harkivi kuberner. Riigi rikkaimast mehest Rinat Ahmetovist (25.,6 miljardit dollarit, 1.koht) taheti teha Donetski kuberner, aga koha sai siiski Sergei Taruta (730 miljonit dollarit, 15. koht), kes on samuti päris jõukas. Miljardär Igor Kolomoiskist (6,2 miljardit dollarit, 3.koht) sai Dnipropetrovski kuberner. Ja kas polnud jutt, et kellestki miljonärist saab Krimmi kuberner? Seda lihtsalt ei jõutud.

Miljardärid palgati kuberneriks, see kõlab veidralt.

Ma arvan, et nende poole mindi abi järele. Öeldi, et näe, teil on seal või seal regioonis põhiline bisnis, teil on huvi ja mõju, teie ettevõtted ja inimesed on ohus - tulge appi! Kuna mehed võtsid kohad vastu, siis järelikult on nad mures.

Kas ka Maidani protestimiitingute ning sealt esile kerkinud poliitikute selja taga on mõni mõjukas ja tuntud miljardär?

Tegelikult ongi. Eks kõik need oligarhid on eri aegadel Maidani seltskonda rahastanud. Vähemalt nii väidetakse.

Kõlab nii, nagu oleks suurmogulitel senisest presidendist Janukovõtšist kõrini saanud ja nad korraldasid tema vastu rajud meeleavaldused?

Janukovõtš vist läks nende jaoks käest ära jah. Lugesin kusagilt, et viimasel ajal avaldas presidendile kõige rohkem mõju ta enda poeg Oleksandr. On see õige või vale, ei tea. Aga isegi Janukovõtši endised kaasvõitlejad kirjutavad, et president tegi, nagu poeg ütles: kes on hea ja kes halb, ja vastavalt sellele jagati riigis bisnist ümber. Aga täpselt on muidugi raske midagi öelda.