Raepressist öeldi Ekspressile, et nii sisse- ja väljasõit parklasse on tagatud. Seega saaks teoreetiliselt autojuht, kes kohe väga tahab Vabaduse platsilt mööda Kaarli puiesteed üle sõita, seda ka teha, teeseldes, et tahab Leedo parklasse siseneda, aga sõites tegelikult sellest Leedole pennigi maksmata läbi. Raepressi info kohaselt on siiski väga tõenäoline, et Leedo firma paneb sinna oma "politseiniku" olukorda valvama.

Selleks, et käituda seaduse mõtte kohaselt, tuleks autojuhtidel valida Vabaduse väljakust ümbersõiduks teine marsruut:

  • Paldiski maantee poolt tulijad saavad kesklinna sõita Balti jaama kaudu marsruudil Toompuiestee, Rannamäe tee ja Mere puiestee või Tõnismäe tänava ja Pärnu maantee kaudu.
  • Endla tänava viadukti alt läbi sõites saab keerata Tehnika tänavale ja sõita kesklinna vältides kuni Veerenni ringristmikuni. Avatud on ka tavapärane marsruut Suur-Ameerika tänava kaudu Pärnu maanteele või Liivalaia tänavale.
  • Endla tänavalt Rahvusraamatukoguni sõitjad saavad keerata paremale Tõnismäe tänavale ja sealt ümber haljasala üles Toompeale või siis vajadusel mööda Tõnismäe tänavat kuni Pärnu maanteeni.
  • Estonia puiestee poolt Vabaduse väljaku suunas sõitjatele lubatakse vasak- ja parempööre Pärnu maanteele.

Vabaduse väljaku lähipiirkonna kõikidele tähtsamatele ristmikele pannakse liikluse reguleerijad ja valgusfooride töörežiim seadistatakse ümber. Trollide kontaktliin tõstetakse kesklinna tuleval suunal kõige vaskpoolsemale sõidurajale, kuid peatuste kohad jäävad samaks ja jalakäijatele tehakse turvalised läbipääsud.