Ei moosinud kaua. Mul on raha vaja!
Raha pärast teed telesaadet?
Romaanide kirjutamisega ära ei ela ja „Magnuse“ ärakeelamisega võeti mult ära kolme aasta sissetulek. Uue filmi „Euroopa psühho“ rahastamine on veel pooleli... Nii et kui pakkumine tehti hakata saadet juhtima – miks mitte. Ebameeldivat siin ju midagi ei ole. Peaasi et pulli saaks ja silmaring avarduks!
Kas midagi mõistlikumat siis tõesti teha ei olnud?
Tead, ma võtan seda saatesarja kui sotsioloogilist uurimust. Mind huvitab elu, ma olen ääretult uudishimulik ja seiklushimuline. Ja see projekt annab võimaluse Eesti inimesi lähemalt näha. Merle Karusoo tegi aastaid tagasi midagi samalaadset – lavastuse „Kured läinud, kurjad ilmad“. Avdjuškol olid lötakad dressid ja Vaarik oli liputaja, ja see põhines dokumentaalsel materjalil.
Milles see projekt „Seks ja Küla“ siis õigupoolest seisneb?
Turu-uuringute AS tegi uurimuse eestlaste seksuaalkäitumise kohta, mis oli selle saate aluseks. Ja sealt tuli välja uskumatuid asju.
Mis seal uskumatut oli?
No et umbes pooled küsitletutest ei ole kunagi teinud oraalseksi ega masturbeerinud! Ja leidus neid, kes ei olnud seksinud mitte kunagi. Nendest süütutest 3% olid juba eakad. Nad olid elu mööda saatnud täitsa ilma!!!
Mis oli selles saates sinu roll?
Minu asi oli inimestega juttu ajada. Rahvas kogunes rahvamajja, mina läksin ja rääkisin nendega.
Ja tõesti tuldi vabatahtlikult kohale?
Mõisakülas, väikses alevis Läti külje all oli aktiivne kultuurimajatädi ajanud kohale tohutu hulga inimesi. Mul võttis kõhu alt külmaks, kui pidin seal istuma ja vestlust arendama. Võttegrupp oli naerukrampides. Ja mulle endale oli see ikka enesevalitsemise kool.
No mis sind siis naerma ajas?
Ma küsisin meestelt, et mis nad siis teevad, kui naine orgasmi ei saa. 75-aastane mees ütles: ega tema süüdi ei ole, kui ta on tund aega rassinud, ja midagi ei juhtuma ei hakka! Ma küsisin, kas ta klitoraalsest orgasmist on midagi kuulnud. Ta mõtles veidi ja elavnes – ah te mõtlete seda!? Ei! Seda ei tee ma elu sees! Ja talle sekundeeris teine vanamees, 89 aastat vana, kellel oli kaasas kaks kilekotitäit õunu. Ta oli samuti otsustavalt selle vastu.