Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli juhtis Raepressi vahendusel tähelepanu Riigikogus esimese lugemise läbinud Keskerakonna esitatud eelnõule hasartmänguseaduse muutmiseks, millega valla- või linnavalitsus saaks hasartmängukoha avamise keelamiseks konkreetsemad alused.

"Menetluses oleva seaduse eelnõu kohaselt on kohalikul omavalitsusel õigus määratleda piirkonnad, kus õnnemängukohtade avamine on keelatud, õigus nõusoleku andmisest keelduda, kui taotletav mängukoht asub koolieelse lasteasutuse, kooli vms asutuse vahetus läheduses," märkis Mutli. "Oleme jätkuvalt seisukohal, et Tallinnas on liiga palju hasartmängukohti ning selles osas vajab see valdkond korrastamist."

Mutli tõdes, et Tallinna linn kavatseb vastu võtta üldised reeglid, millest lähtudes hakatakse andma hasartmängukohtadele kooskõlastust.

Maksu- ja Tolliameti andmetel on 1. jaanuari 2008 seisuga Tallinnas 90 kehtivat õnnemängude korraldusluba.

Hasartmänguseaduse kohaselt võib õnnemängu, kihlveo või totalisaatori mängukoha avada üksnes aadressil, mille kohta vastav valla- või linnavalitsus on andnud kirjaliku nõusoleku enne korraldusloa taotlemist. Vastavalt hasartmänguseadusele tunnistatakse korraldusluba kehtetuks, kui valla- või linnavalitsus ei anna nõusolekut hasartmängude korraldamise tähtaja pikendamiseks.