1
Üle linnaosi lahutavate raudteetrasside kulgeb kergliiklussild, mis ühendab Kalamaja ja Kopli alguse sujuvalt vanalinnaga.

2
NO99 tegi põhust ja mustalt selgeks, et Skoone bastioni park on suurepärane vaba aja ala, mis vajab inimesi – maleonusid ja kohvitädisid, triblapoisse ja keksuplikasid.

3
Maailma parimad reilid ja merevaatega mitmetasandiline flatground tõotavad Linnahallist teha mälestusmärgi BMXile.

4
Justkui vana merekaru seotud umbse (liiklus)sõlme harutas lahti nägemus, et Paksu Margareeta juurest võiks olla üpriski mõnus üle õitsva aasa või läbi ilusa pargi otse Vanasadamasse jalutada.

5
Õdusates õhtutuledes sumisevad Admiraliteedi basseini ääres välikohvikud, kus road maitsevad nagu hülgepojale esimene endapüütud lestakala.

6
Helsingi või Stockholmi peale kolama minekuks pole enam peale ühe korraliku jogurtilonksu muud kütust paaki vaja kallata.

7
Kummivilina, tiksuvate fooride ja hammaste krigina asemel kõlavad autovabal Viru väljakul linnulaul, laste naer ja trammide sõbralikud kellad.

8
Enne kui kopale otsustavalt hääled sisse pandi ja auk kinni aeti, pidi linnainimene nagu mutt või surikaat kõik urud läbi käima, et maa peale pääsemiseks õige ava leida.

9
Rattamaffia hoiab silma peal, et Viru tänava alguse uhkes veloparklas oleksid kõigil ilusti sadulad-kodarad alles ning mersu-ratsanikud kuskil mujal burksi nosiksid.

10
Musumäe jalamil ei istu päikeselistel suvepäevadel ninapidi koos mitte autod, vaid tänavakohvikutes kudrutavad paarikesed.

11
Iga-aastase Tallinna jalgrattanädala auks püstitati linnasüdamesse skulptuur “Kondiraputaja”.

12
Velosõit vanalinnas kulgeb mööda kiviplaatidega siledaks tehtud rattaradu, kus ükski turist ees ei tolkne – kui autod jalust ära, jagub ruumi lahedamalt kõigile.

13
Ratturitest, rulatajatest ja jalutajatest kihaval Vabaduse väljakul sümboliseerivad minivelodroomi elegantsed kumerused lõpmatut elurõõmu, visadust ja võitlusvaimu.

14
101-kohalise rattaparkla raja­mise otsus võeti rahvasaadikute poolt vastu ühehäälselt ja aplausiga.

15
Romantilised vesirattad laperdavad mööda Snelli tiiki.

16
Kõik rattateed viivad kuhugi ega tüssa ausaid pedaalijaid. Näiteks Snelli tiigi äärest saab läbi Hirvepargi otse Tõnismäele.

17
Aastaid kasutuna seisnud Tuvipargis löödi lõpuks süstlad kokku ja piknikulina lahti ning aeg-ajalt saab selle astmelisel jalamil vabaõhukino nautida.

18
Lastestaadion lastele tagasi!


19
Kuna autoga enam kesklinna asja pole, seadsid end kavalates kohtades sisse velotaksod. Autotakso jõuab ka helistades kiirelt kohale.

20
Pärnu maantee autovabal lõigul liiguvad trammid, rattad ja jalakäijad läbisegi. See on Tallinnas üks väheseid madalate soklikorruste ja kaubandustänava potentsiaaliga piirkondi, kus vaateakende meelitusele järele andmiseks saab muretult üle tee lipsata. Äri õitseb!

21
Kuna autod enam Pärnu maanteel ei tuuselda, võivad kohvikud end tänavale välja sirutada ja toolid – kujutad sa ette! – lausa tänava äärde tõsta!

22
Tatari tänavaturg pole mingi äärelinna rämpsulett, vaid üks stiilne täika!

23
Majesteetlikult laiade kõnniteedega Liivalaia tänaval saab rattateed rahumeeli autode eest ära tõsta.

24
Korralike rattaradade joonistamine pole tuumafüüsika, vajades vaid tervet mõistust. Stockmanni poole suunduv rattur enamasti ei taha Liivalaiast Juhkentali poole keerata.

25
Teatriväljak on leidnud kasuliku rakenduse ja vabastanud tänavapooled ülerahvastatud bussipeatustest. Kuidas? Troll saab seal teistpidi ka liikuda!

26
Autode päevakeskused (APK) kesklinna piiril toimivad nagu keskkonnalülitid magistraalide ja mõnusa linnasüdame vahel. Kodu ja töö vahel liiklemiseks automobiili kasutav rahvas saab siin oma sõidukapslil kergendusohkega süüte välja keerata ning mugavasse ühistransporti või laenuratta selga hüpata.