On vaid kaks aga: esiteks tuleb klubiga liitumiseks maksta vähemalt 199 dollarit (millele hakkab sujuvalt lisanduma igakuine liikmemaks) ning teiseks leidub internetiavarustes ohtralt lugusid maadest, kuhu Worldventures oma Dream Trips-kontseptsiooniga enne Eestit on laienenud. Nende lugude jutustajad on sageli pettunud.

Näiteks kirjeldab aadressil http://isworldventuresascam.blogspot.com/2011/09/honest-revealing-worldventures-review.html üks Worldventuresi heaks töötanu reisiklubi skeemina, mille eesmärgiks on pumbata raha välja nii oma klientidelt kui ka müügiesindajatelt. Kuigi autor väidab, et teenis parimail kuudel edasimüügiga üle 5000 dollari, tundvat ta nüüd end süüdlasena, et nii palju sõpru ja tuttavaid skeemiga liituma meelitas. Blogija möönab, et mõned Worldventuresi liikmed võivad tõepoolest nautida võimalust maksta aastas 1000 dollarit liikmemaksu, näiteks need, kes seni on olnud üksildased ja naudivad nüüd võimalust koos teistega reisil käia. “Mina sain aga aru, et Worldventures ei pakkunud tegelikult seda, mida ma liitujatele lubasin.”

Populaarseima kodumaise reisifoorumi trip.ee leheküljele on tehtud postitus, mis pärineks justkui heauskse reisisõbra klaviatuurilt.

“Leidsin internetist reisiklubi mis ei sisalda ainult parimaid hinnapakkumisi reisideks üle maailma vaid ka otsingumootorit mis leiab kiiresti teile vajaliku reisi, hotelli või autorendi,” kiidetakse selles. “Algul olin veidi skeptiline kuid lähemal vaatlusel ja klubi liikmeks hakkamise järel julgen seda soovitada kõigile.”

Järgneb jutt väidetavalt ühest “maailma suurimast” reisibüroost Rovia, mis reisiklubi toodetele väidetava hinnagarantii annab (Ekspress, tõsi küll, kuuleb Roviast esimest korda), ning enam kui 600 paketist, mille plejaad ulatuvat spordisõpradele mõelduist kalastamisteemalisteni. Kõiki huvilisi kutsutakse 1. augusti õhtuks hotellis Tallink City toimuvale Dreamtripsi ja Worldventuresi “tutvustusele”. Lisaks julgustab entusiastlik veebikasutaja kõiki huvilisi liituma internetis, kasutajanimepõhistel veebiaadressidel.

Mis on ka loogiline, sest Worldventures on võrkturundusskeem, kus osalejad genereerivad endale sissetulekut uusi reisiklubilisi värvates.

Ekspressi andmeil tegeleb Eestis reisiklubi promomisega naine, kes varasematel aastatel võrkturundanud näiteks keelatud “imeravimit” Nitro FX ja “uue Facebookina” väljareklaamitud sotsiaalvõrgustikku Spinglo ning kes veetis võltsimises süüdistatuna aasta ka poolkinnises vanglas. Daami nime me siinkohal ei nimeta. Kui aktiivsele võrkturundajale helistada ja imelise klubi kohta infot pärida, kirjeldab naine närviliselt mõnekümneeuroseid kruiise ja võimalust veeta viis päeva luksuslikus Münchenis vaid 100 euro eest. “Kesklinna hotell, nime ma peast ei mäleta,” vuristab ta. Uskumatud diilid olevat võimalikud seetõttu,et reisifirma ostab oma tooteid hulgi ja planeerivat tegevust pool aastat ette. Naine julgustab huvilist esitlusele kohale tulema ning ütleb, et liikmemaksu saab tasuda krediitkaardi abil.

Aadressil http://isworldventuresascam.blogspot.com/2011/09/honest-revealing-worldventures-review.html oleva paljastuse autor aga kirjutab Worldventuresi kohta, et “95% nende toodetest ei ole tegelikult soodushinnaga. Klubist lahkutakse sellise hooga, et sul võib olla üks kuu 5000 liiget ja järgmisel kuul on alles vaid 500, kes kõik kaeblevad”. Ka Helle Kärdi Eesti Turismifirmade Liidust lausub kommentaariks, et “andmebaaside järgi hinnates tasub tarbijal antud ettevõtte asjus ettevaatlik olla”.

“Ebaselgeks jääb, mille eest klient antud juhul maksab,” rõhutab ta.