Septembri alguses peeti kinni 22 inimest, keda kahtlustatakse üle 10 miljoni krooni väljapetmises 123 välismaalaselt (kahjusumma ning kannatanute arv võib kasvada) kahes striptiisibaaris, mis asusid vanalinnas nn. "Toomas Tooli kvartalis" aadressitel Väike-Karja 1/Sauna 1 ja Viru 4.
Kuritegu oli tüüpiline kaardipettus - baari meelitatud klientide tähelepanu juhiti nende pangakaardilt (või maksmisseadmelt) hetkeks kõrvale ja kaartidelt kanti maha kordades suuremaid summasid, kui nad tegelikkuses kulutasid. Fikseeritud on juhtumeid, kui baarikülastajailt saadi allkiri, et neil ei ole baari personali vastu mingeid pretentsioone. Pettused toimusid kevadest kuni 7.septembrini.

Petta saanud klientide hulgas on teadaolevalt täiesti väärikaid inimesi: näiteks Kaitseministeeriumi kutsel Tallinnasse seminarile saabunud ametnik, samuti Swedbank Stockholmi kuldklient. Ühelt kliendi arvelt saadi korraga kätte koguni veerand miljon krooni!

Pärast esialgseid uurimistoiminguid jäi vahi alla viis kahtlustatavat, nende hulgas Vladimir Astašov, kes paarkümmend aastat tagasi oli kuritegelikes ringkondades tuntud hüüdnimega Viperi-Vova, aga ka tema poeg Aleksandr. Neid süüdistakse lisaks arvutikelmusele ka kuritegeliku ühenduse loomises.

Endise Kaasani kuritegeliku grupeeringu liikme Vladimir Astašovi nimi käis ajakirjandusest viimati läbi 2009. aasta kevadel seoses osavõtuga ärimees Aleksei Morozovi luksusmaastur Porsche Cayenne "varguseks" maskeeritud kindlustuspettusega. Astašovi kodupaiga läbiotsimisel leiti terve relvaarsenal, üle 20 tulirelva.
Ka mainitud kindlustuspettuse suhtes eeluurimine jätkub.