Paraadi toimus ka vaimulik talitus, mille viis läbi kaitseväe peakaplan major Taavi Laanepere. Paraadi rivistaja oli Maaväe staabi ülem kolonel Indrek Sirel.
Tänavune kaitseväe paraad on seni korraldatuist suurim. Kaitseväe juhataja eesmärk oli näidata Eesti riigi juubeliaastal rahvale kaitseväge patareide ja kompaniide kaupa, mitte üksikud relvasüsteeme nagu varasematel aastatel.

Esmakordselt marsivad väeliikide üksuste ees väeliikide ülemad.
Paraadil osales Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste, Üksik-sidepataljoni, Üksik-vahipataljoni, Kuperjanovi pataljoni, Lääne Kaitseringkonna, Mereväe, Piirivalveameti ning Kaitseliidu Pärnu ja Lääne maleva üksused, kaitseväe ja piirivalve orkestrid.

Scoutspataljoni jalaväekompanii osales paraadil 13 PASI-soomukil, samuti osaleb Suurtükiväegrupi kuuest haubitsast koosnev 155-mm haubitsate patarei, Õhutõrjedivisjoni 23-mm õhutõrjekahurite patarei, Kuperjanovi pataljoni 81-mm miinipildujate patarei ja Kaitseliidu 120-mm miinipildujate patarei. Viru pataljonist osaleb tankitõrjekompanii 2 tanktõrjesüsteemiga Mapats ja 4 tankitõrjesüsteemiga Milan.

Kokku osales paraadil 1081 kaitseväelast ja kaitseliitlast ning 47 ühikut lahingutehnikat. Seda on umbes samapalju, kui on presidendi pressiesindaja Toomas Sildami sõnul osalejaid presidendi pidulikul vastuvõtul Rahvusooperis. Kui siia liita veel teenindav personal, julgestus, ajakirjanikud jt, on mõlemal üritusel umbes samapalju inimesi.