"Kui mina olen kräpp, siis proua Ilves on arulage rahuldamata vanaeit," ironiseerib peamine süüdistatu Pilveke.    

Kõige kurjem on Kalevi kommiriigi peaminister Oravake. "See süüdistus ei solva mitte ainult meid, lihtsaid kompvekke, vaid laiemalt võttes kogu Eesti riiki. Ütlevad ju meie hümni sõnadki: "Täna sööme komme, homme sööme komme, komme sööme üle-üle-ülehomme." Ilves tahab meie omariikluse järjepidevuse katkestada ning kogu eesti rahva Laima ja Fazeri orjadeks muuta." Oravake meenutab, et Kalev oli Eesti riigi rajaja ja esimene kuningas. "Kalevi praegune omanik Oliver Kruuda on Kalevipoja otsene järglane kahesaja kahekümne teisest põlvest. Nii et proua Ilves üritab kõigutada Eesti riigi ja rahva eksistentsi alustalasid. Keskajal loobiti temasugused kurjategijad karamellidega surnuks või keedeti elusalt marmelaaditäidise sisse." 

Kompvek Teekonna arvates on presidendiproua eksinud hea kommisöömise tava vastu: "Meie mainet on raskelt kahjustatud ning kavatseme pöörduda kollektiivse kaebusega Avaliku Maiustuste Nõukogu poole. Ja mis puutub süüdistusse, et mõned meie pere liikmed sisaldavad ülemäära transrasvhappeid, siis selle kohta võib öelda: teise silmas pindu näeb, aga enda silmas palki ei näe. On silmaga näha, et Ilves sisaldab märksa rohkem tselluliiti kui ükski Kalevi komm transrasvu."

Teekonna lisab, et kui see oleks tema otsustada, saadaks ta Evelin Ilvese enda väga pikale teekonnale - loomavagunis külmale maale. "Aga meil on veel karmimaid vendi," täpsustab ta. "Ma parem ei ütlegi, mida Karakum presidendiprouaga teha ähvardas. Kesk-Aasia värk, seal nalja ei mõisteta."

Kompvek Ananassi väitel aga polegi Kalevi kommid söömiseks: "Kalevi juhtkond nägi palju vaeva, et pakkida kommid niimoodi, et meid oleks võimatu paberi seest kätte saada. Seda tehti tarbijate huvides, et neid transrasvhapetest, säilitusainetest, valgest suhkrust ja muudest hirmsatest asjadest eemal hoida." Ananassi sõnul on seetõttu täiesti mõttetu huvi tunda, kui palju transrasvu, LSDd või metanooli Kalevi toodang täpselt sisaldab. "Uudishimu teeb ruttu vanaks," tuletab temagi meelde rahvatarkust.

Ka Lehmake, kes pole küll Kalevi, vaid hoopis Tartumaal asuva AS Cautese toode, on nördinud: "Pidasin end seni rikkalike traditsioonidega uhke suguvõsa esindajaks, aga nüüd on see vana lehm mu hea nime ära määrinud!" 

Oravakese arvates ei piisa sellest, et Ilves saatis Kalevi töötajaile vabanduskirja, milles väitis, et teda on valesti tõlgendatud. "Meie, kommide ees pole veel keegi vabandanud. Evelin Ilves peab kolmsada korda järjest paberile kirjutama: "Kalevi kommid on ohutud ja maitsvad" ning kirjapandu Kadrioru lossi rõdult avalikult ette lugema!" nõuab ta.  

Oravake pole rahul ka sellega, et Eesti esileedi nimetas Kalevi töötajaid kummalisteks inimesteks. "Kust ta selle võtab?" imestab peaminister. "Pole neis midagi kummalist. Kõik Kalevi töötajad on täiesti mõttetud jobud."