Anvar Samost küsis rahvasaadikult loogiliselt: "Sa siis hääletad järgmisel nädalal Riigikogus Kreekale 86 miljardilise laenu andmise vastu?"

Seepeale kadus IRLi rahvasaadiku kuraas.

"Ma ei ole selle peale veel mõelnud," keerutas Muuli, kes just äsja oli Kreeka maksevõimet raadiokuulaja ees ju detailselt analüüsinud.
Samost küsis süütult veelkord, ega Muuli ometi hapuksläinud laenule veelgi rahva raha juurde ei taha visata. "Eks kui õige päev tuleb, siis näed, kuidas ma hääletan," vastas rahvasaadik printsipiaalselt. Ning käis hädas välja võimaluse, et "äkki Angela Merkel helistab mulle..." ning "ühistes huvides võib-olla ma..."

Korra varem on Muuli saatekuulajaid samuti üllatanud, rääkides üldisest eetikast, ent mitte enda tegevusest. Nimelt kirjeldas Muuli kommunistliku parteiga liitunud eestlaste edasi-tagasi hüplemist perestroika ajal. Muuli läks sedavõrd hoogu, et unustas mainda, et astus ka ise Nõukogude Liidu Kommunistlikku Parteisse 1980-ndatel aastatel. Siis, kui kõikjal juba liikus infot, mida see kommunistlik partei endast kujutab.

KES TÕI RAEKOTTA LUKSUSLIKU NÄITUSE? "Memoria" saates KUKUs võttis keskerakondliku linnavalitsuse nõunik Jüri Kuuskemaa kaitsta Tallinna Raekojas korraldatud ootamatult uhket näitust. Nimelt on Raekojas võimalik näha eriti hõrkusid maale Rubensi, Düreri , Bruegheli ja teiste 16.-17. sajandi meistrite töid. Valgustus on rikkalik, ja küllap peaks selliste harulduste kindlustus kosmiliselt maksma. Aga... linnarahvas seob näituse korraldamist mingi venelaste plaanitud art-hoteli kavaga Tallinnas, kus "toidu kõrvale ja magamistubades oleks võimalik tippkunsti nautida," rääkis Kuuskemaa. Keegi ei tea palju Tallinna elanikust Adriaen Melnikovist, kes kalli projekti taga seisab. Või polegi see kunst nii kallis, sest tegu võib olla koopiate koopiatega? - kordas Jüri Kuuskemaa kuulujutte.

Kuuskemaa möönas, et ajalehes Sirp Greta Koppeli sulest ilmunud kahtlusi külvav artikkel on "libastumine" ja kinnitas, et Tallinna linna ning Raekoja mainet ei kasutata mingi vuhvel-näituse ülespumpamiseks.

KAS ME OSSINOVSKIT SIIS VAREM EI TEADNUD? Ossinovski vahelejäämine Läti Raudtee juhile 500 000 euro sularaha sokutamisega tekitas nädalavahetuse kommentaatorites erinevaid emotsioone. Ärivaldkonnas töötavad Hannes Astok ja Heldur Meerits ei andnud Ossinosvkile armu, eriti Jevgeni Ossinovskile, sest ka tema peab oma isa firma Skinest nõukogus töötanuna teadma, kuidas reaalselt Usbekistanis, Lätis ja teistes sovjeedi korruptsioonitaseme säilitanud maades suuri tellimusi saadakse. Muuli ja Samost olid seevastu üpris vagusi, ilmselt pole IRL kaotanud lootust sotsidega koos Reformi tüngata.

Kuulsin, et Eesti Aasta Ettevõtja auhind oleks peaaegu läinud Oleg Ossinovskile, kui audiitorfirma Ernst & Young ei oleks dokumentidest viimasel hetkel avastanud, et tegu on kriminaalselt karistatud korruptandiga. Libeda ettepaneku tunnistajaks KaPo uurimises oli tookord härrasmees nimega Riivo Sinijärv.

KUIDAS SAADA SAVISAARE ALLKIRI? Allar Tankler rääkis raadios Ekspressi paukuudisest, et ehitajad Tuulberg & Co on edasi müünud Tallinna linnalt saadud munitsipaalkorterite lepingud. Kuidas niisuguseid lepinguid saadakse? Koolide lepingud sattusid Sõõrumaale ja Kruudale, Savisaare ustavatele sponsoritele. Nüüd teeniti 100 miljonit eurot... Palju õnne muidugi, Aivar Tuulberg, ent kuulge - kelle arvelt Tallinna edgarlik linnavalitsus nii kasulikke lepinguid jagab? Tahaks ka! Konkurss toimus ikka ka kindlasti? Tallinn, mu Tallinn, sa oinaste linn.

Kes mäletavad, siis kuulsa meeletult kasuliku koolide rentimise konkursil jäid Merko ja Arco kõrvale, kuna " vormistasid dokumendid valesti". No-noh.