Võib-olla just sel hetkel – aga võib-olla oli see talle juba ammu selge - , adus vanaema, et enam ei ole tal mõtet tunda süümepiinu, et Karmen modellimaailma sattus; ei ole tarvis olla kurb, et Karmen sai koolis käia vaid 10 klassi, sest… Sest mitte ühegi teise Eesti vanaema lapselaps ei ole Ameerika ühe hinnatuma disaineri Michael Korsi moemaja ja Gucci esimodell; mitte kellegi teise Eesti vanaema lapselapse näoga ei müüda Hugo Bossi loomingut ega Jimmy Choo parfüüme. Mitte kellegi teise Eesti vanaema lapselaps ei ole astunud moeikooni Kate Mossi kingadesse, et saada Mango „näoks“.
Aga nii on teinud Elo-Mai Pedaru lapselaps, uue kodanikunimega Karmen Pedaru Ruini. Praegu Rooma ja New Yorgi kodude vahel pendeldav Karmen alustas aga viieaastaselt oma elus justkui „uut elu“.

Pärast ema surma kolis lokikeste ja suurte roheliste, justkui ufolike silmadega väike Karmen vanaema juurde. Kehra kooli emakeeleõpetaja ja tema lapselaps alustasid õlgõla kõrval elu ning algatuseks kinkis vanaema Karmenile nukuvankri. Algas elu, kus peaosas olid nukud, loomad, teater ja palju sporti.

Loe edasi Ekspressi tasulisest versioonist!