Heiki Suurkase sõnul ei saa positiivset suhtumist oma riiki pidada natsionalismiks. „Eestis on selliseid inimesi häbimärgistatud,  kes tegelikult on inimesed, k es järjepidevalt kaitsevad demokraatlikku riiki. Paar inimest on, kes on avalikult Hitlerit kiitnud, aga sellest ei saa mingit üldistust teha, et nimetada nii lauluväljakutäit inimesi," ütles Suurkask.

Härmi sõnul aga on asjad nii, et vasakäärmuslasi leiab kommentaarides harva. „Tavaliselt näeb juudiviha, homoviha, sedasorti viha kandvaid kommentaare, mis esindavad pigem paremäärmuslust. Vasakäärmuslusi praktiliselt Eestis ei leidu," arvas Härm.

„Minu väide on see, et Eestis on palju kapinatsi, netinatse.  On protsess, mis võib eskaleeruda millekski õudseks," lisas mees, keda saatejuht Mihkel Raud nimetas Heiki Suurkase sõnadega „taskukommunistiks".

 


Suurkask ei nõustunud, et homoviha või midagi sarnast internetikommentaariumis domineerib.

Ta nentis siiski, et diktatuurioht majanduskriisi tingimustes on olemas, aga see on teistmoodi: „Mõne riigi partei saab populistlike loosungitega väga populaarseks. Ei pruugi olla hitlerlikud, võivad olla sama hästi vasakpoolsed."

Enamik rahvuslastest on tema sõnul ikka demokraatliku riigi poolt.