Assotsiatsiooni juht Allan Vest ütles ajakirjale, et kremeeritud kehadest jäävad tihtipeale järele näiteks metallist põlve või puusaliigeste asendused, mida saab vanarauaks müüa. 2006. aastast saati on Taani 31 krematooriumi kokku teeninud 15 000 dollarit, olles müünud vanarauaks kremeerimisel üle jäänud 4 810 kilo metalli.

Taani valitsus muutis 2005. aastal seadust, et sellist taaskäitlemist lubada. Mehhaaniliste kehaosade kasutamine kunstiteostes pole lubatud, kuid vanametalliks müük on täiesti legaalne. Seadus ei nõua, et krematooriumid peaks sugulastele teatama, kui nende kadunukesest üle jäänud puusaliiges vanametalli viiakse. Seni pole see taanlastele ka probleemi kujutanud.

Ent piire nihutatakse veelgi kaugemale. Käesoleva aasta alguses teatasid 15 Taani krematooriumi, et toetavad ideed krematooriumide osalemisest kohaliku soojusvõrgu varustamises. See on seotud uute regulatsioonidega, mis jõustuvad 2011. aastal ja mis nõuavad, et krematooriumid filtreeriksid välja toksilisi gaase. Selleks, et seda teha, peavad krematooriumid jahutama korstnasse minevad gaasid maha 800°C pealt umbes 180°C. Energia, mis siit üle jääb, tahetaksegi suunata kohalikku soojusvõrku.

Rahvusvaheline Krematsiooniföderatsioon ei soovita kremeerimise kommertsialiseerimist, kuid Taani Eetikakomisjonil pole asjade ülaltoodud arengu vastu midagi. Nii võibki juhtuda, et tuba köetakse piltlikult öeldes kellegi kadunud vanaemaga.