Keskmine Eesti 18aastane tütarlaps on 168 cm pikk ja kaalub 59,6 kg; 18aastane noormees on 180 cm pikk ja kaalub 71 kg.

1926. a oli 18aastane tütarlaps 160 cm pikk ja kaalus 56,6 kg ja noormees 170 cm pikk ja kaalus 62 kg.

1989. a oli 18aastane tütarlaps 166,5 cm pikk ja kaalus 64,4 kg ja noormees 179 cm pikk ja kaalus 70,4 kg.

Keskmine Eesti tütarlaps on enda arvates paks. Ta tahaks kaaluda vähem kui 53 kg.

Naised on nimelt veendunud, et keha kõhnus võimaldab enam sotsiaalset tunnustust ja edu kui teadmised, taiplikkus, sotsiaalne vastutustunne, kunstilised või professionaalsed oskused.

Üldlevinud arvamus on, et kõhnad:

• võivad kanda kõike ja näevad head välja;

•on distsiplineeritud, sest nad kontrollivad oma isu;

•on spordis paremad;

•omavad rohkem sõpru;

•on tervemad.

... vanemad naised püüdlevad ülikõhnuse poole

Sheffieldi ülikooli õppejõud Riadh T. Abed on arutlenud kõhnuse teemal. Esivanematelt oleme pärinud alateadvuses märgi, et naise kehakuju annab aimu naise viljakusest. Naised, kel puusa ja vöö ümbermõõtude vahe on suurem, kannavad märki nooremast east ja suuremast viljakusest. Selline meheleminekueas tütarlapsele iseloomulik kehakuju annab meestele visuaalselt märku võimalikust partnerist ja laste emast, teistele naistele on see aga signaal konkurendist.

Lisaks liivakellakujulisele kehale on meheleminekuikka jõudma  hakkava tütarlapse keha oluline omadus keha üldine kõhnus. See ajendab ka vanemas eas naisi püüdlema ülikõhnuse poole. Lääne-Euroopa elanike viljakus on juba pikemat aega kahanenud. Tasakaaluks on vanemaealiste naiste, nn pseudoabiellumisikka jõudjate soov välja näha nagu meheleminekuikka jõudvad tütarlapsed. Keha kuju ja suurusega manipuleerimine on muutunud eesmärgiks omaette ja ka naiste omavaheliseks võistluseks. Seega elame keskkonnas, kus esivanematelt päritud märgisüsteem on nihkes, ühiskonnas kajastub soosisene võitlus, kus osalejateks on suur hulk pseudomeheleminekuealisi naisi.

Söömishäirete, nii anorexia nervosa, bulimia nervosa kui ka liigsöömisega seotud psüühikahäirete esinemissageduse suurenemine on tagajärg, mis kaasneb sellise võitlusega.

... mehi erutab enim naiste käsikiimlus

Visuaalse ärrituse osa seksuaalsuse äratamisel on soospetsiifiline. Katses, kus näidati erootilisi filme meestele ja naistele, selgus, et mehi erutavad masturbeerivad naised, kuid mitte mehed. Kõige enam erutusid mehed grupiseksi nähes. Sellele järgnesid lesbilised ja kõige lõpuks heteroseksuaalsed stseenid. Naisi erutasid aga kõige enam heteroseksuaalsed, seejärel lesbilised ja kõige vähem grupiseksi stseenid.

Ei meestele ega naistele mõjunud homoseksuaalsed stseenid. Seega, kui mehi erutab alati palja naise nägemine ja igasugune seksuaalne tegevus, kus osaline on naine, siis naistele ei tähenda paljas mees alati seksuaalset erutust. Mees näeb paljas naises kutset, naine paljas mehes aga ohtu.

... anorexia nervosa põdejate seas on geisid tavali­sest mitu korda rohkem

Mees on keskmiselt 1,15 korda naisest suurem. Evolutsiooni seisukohalt räägib see, et mehed on pidanud üksteisega võitlema naiste pärast, osal meestest on elu jooksul palju naispartnereid ja osal mitte ühtki. Naised valivad seksuaalpartneriks vaid parima, selle, kellel on soovi ja jõudu toita ja kaitsta naist ja lapsi. Esivanemate käitumisstrateegiad, mis soosisid meeste agressiivsust ja vägivaldsust, osutuvad tänases ühiskonnas vähetõhusateks ja isegi ennasthävitavaks käitumiseks. Kuna inimesed tegutsevad suuresti alateadlike impulsside ajel, võib tänapäeva geiliikumist võtta kui meeste identiteedikriisi ja enesehävituslikku käitumist. Anorexia nervosa’ga meeste hulgas on neljandik homoseksuaalsed, mis on märksa rohkem kui 6–10 protsenti tavapopulatsioonis.

... mitmenaisepidamist ­esines mitmemehepidami­sest 177 korda rohkem

Inimajaloos on 849st etnograafide kirjeldatud inimühiskonnast 708s olnud lubatud mitmenaisepidamine, ainult 4 juhul  mitmemehepidamine. Seejuures mitut naist said omada vaid vähesed kõrgel positsioonil asuvad mehed, kellel siis oli palju rohkem lapsi kui keskmisel mehel. Nii on Guinnessi rekordite raamatu järgi laste rekordi omanik Maroko valitseja Moulay Ismail Verejanuline 888 järeltulijaga.

Iga heteroseksuaalne suhe on kompromiss mehe soovide ja naise soovide vahel, nii et sugudevahelised erinevused minimeeritakse. Mitte alati pole mitmenaisepidamine naisele halb. Võiks küsida: kui antakse valida, kas olla miljardäri kolmas naine või töötu alkohooliku ainus, kumba eelistada? Seadus, mis näeb ainsa võimalusena monogaamiat, võib olla pigem meeste vajadusi rahuldav seadus.

... kõhnus on eelkõige nooruse tunnus

Mehe pilk jääb seksuaalpartnerit otsides, hoolimata rahvusest, naisele, kelle puusa ja vöö ümbermõõdu suhe on 0,7– 0,8. Kõhnus ei ole alati atraktiivsuse märk, pigem ikkagi nooruse tunnus. Noorus on väärtus, sest siis on naise viljakus kõige suurem. Iga viies seksuaalselt aktiivne tütarlaps rasestub eostumisvastaste vahendite mittekasutamisel kahe kuu jooksul, pooled kuue kuu jooksul ja kõik aasta jooksul. Kui aasta jooksul ei ole noor naine rasestunud, tuleb hakata otsima selle põhjust.

Eurooplaste viljakus hakkas kahanema juba 18. sajandil. 1960ndatel leiutati rasestumisvastased tabletid, mis on andnud haruldase võimaluse naistele otsustada, millal ja kellest rasestuda. Pikaaegsed suhted naise ja mehe vahel on muutunud ebastabiilsemaks. Elu linnas ümbritseb mehi võõraste naistega ja alateadlikult tahavad naised olla üha kõhnemad, et omada meheleminekueas tütarlapse figuuri ka keskealisena, olla atraktiivne.

... Masin diagnoosib ­Alzheimeri tõbe arsti abita

Juunis Torontos toimunud Tuumameditsiini Seltsi 52. aastakoosolekul esitlesid Saksamaal asuva Mainzi ülikooli teadlased uut positronemissioontomograafi (PET), mis võimaldab juba varajases staadiumis Alzheimeri tõbe diagnoosida. Diagnoosib masin ise, trükkides vastuse arsti jaoks paberile. Katsetused tehti 150 Alzheimeri tõvega patsiendi peal ja tulemused on paljutõotavad.

... juba ühe kilo kaotamine võib naistel tsükli sassi lüüa

Soojätkamisfunktsioon on kõige tundlikum naise keha funktsioon. Kuna elu jooksul jõuab sünnitada ja kasvatada vaid piiratud arvu lapsi, siis on naise iga rasedus tunnustus nii mehele kui ka riigile, hinnates nende turvalisust. Ovulatsioon ehk munarakkude valmimine lakkab, kui naine kogeb ülemäärast stressi. Seejuures võib see olla liigne kehaline või vaimne koormus, emotsionaalne alandus või üldine turvatunde puudumine. Juba üks kilogramm kehakaalu langust võib põhjustada menstruaaltsükli ebakorrapärasust. Fertiilsus kaob, kui kehakaalu langetada kiiresti 20–30 protsenti ideaalist või 5–20 kg algkaalust. Tavaliselt tsükkel taastub, kui kehakaal tõuseb jälle nelja kilo võrra. Kõige korrapärasemalt küpsevad munarakud neil naistel, kelle kehamassi indeks on 22 kg/m2.

... Piimavalk enne uinumist annab hea une ja hommikuse värskuse

Unetus ja unehäired põhjustavad päeval tähelepanuhäireid ja reaktsiooni halvenemist. Tänavu mais avaldati USA toitumismeditsiini ajakirjas uuringute tulemused, mis näitasid, et kui juua enne magamaminekut kaks piimakokteili, millele oli lisatud 20 grammi alfa-laktalbumiini, kaovad unehäired ja hommikul ärgates on pea värske. Toime põhineb piimas sisalduval valgupõhisel aminohappel trüptofaanil, mida organism kasutab serotoniini biosünteesiks. 

... Närvilisus ja ärevustunne – enneaegse surma märgid

Muretsemine, lootusetusetunne ja eluga rahulolematus on südameveresoonkonna haigustesse haigestumise riskitegurid, kõlab Journal of Epidemiology and Community Healthi augustinumbris avaldatud uuringute kokkuvõte. Rootsi teadlaste uurimistöö näitas, et ärevus ja mure lühendavad eriti meeste eluiga ja suurendavad nii üldhaigestumise kui ka enesetapuohtu enam kui üheksa korda. Naistel on oht väiksem, ärevuse all kannatajate suitsiidirisk on siiski sookaaslaste omast kolm korda suurem.