KGB agent “Leo” oli kandnud ette, et ühendtoimetuse Kultuur ja Elu ja Teater.Muusika.Kino peatoimetaja asetäitja Sirje Endre ei sobi oma ametisse, sest on vastutustundetu ja tasakaalutu.

“Leole” on jäänud silma, et Sirje kiitis ajakirja teatriankeedis Mihkel Tiksi näidendit “Vana Toomas”, kuigi kõrged seltsimehed EKP KKst ja kultuuriministeeriumist olid palunud seda mitte teha.

“Leo” on kuulnud Sirje Endre ja Merle Karusoo vahelist vestlust, et Endre ei salli kommunistliku partei ideoloogiajuhti Rein Ristlaant ja räägib, et tal tekib depressioon juba ainult sellest, kui Ristlaane nime kuuleb.

Agent “Leo” soovitab olla tähelepanelik, sest sügisel kavatsevat Endre minna Belgiasse kultuuripäevadele – äkki hüppab ära!

“Leo” käis Sirje Endre peale koputamas 21. oktoobril 1985.

Seda toimetusemaja aadressil Narva mnt 5 pole juba kümmekond aastat. Kopp tõmbas vana maja maha, asemele ehitati moodne Foorumi hoone. Aga asukoht oli tõesti suurepärane. Narva maantee ääres, üle tee oli kauplus Tallinn, alatasa helistasid tuttavad: vaadake toimetuseaknast, kas poeuksest on saba väljas. Kui oli, müüdi poes alkoholi. Kui ei, olid viinaletid tühjad.

Loe täismahus artiklit Eesti Ekspressi tasulisest versioonist